Типови

Сабота, 21/07 - Фудбал, Финска, Веикауслига
21/07ФК Хонка vs ТПС Турку1X2тип: 1
8 / 10 единици
20/07/2018 15:33
Хонка - ТПС
Двете екипи имаат очајна потреба за три бода, но Хонка е поквалитетен тим и сметаме дека ќе победи без поголеми проблеми.

Хонка


Финската лига е скоро на половина. Од досега прикажаните игри, може да кажеме дека Хонка има успешна сезона и е во борба за третата позиција која води квалификациите за Лига Европа. Во последните две кола овој тим нема победа, а во последниот натпревар изигра неочекувано реми против последнопласираниот Кеми.


ТПС


ТПС Турку иако најавуваше поход по успех, сепак остана на долниот дел од табелата, а моменталната ситуација вели дека опстанокот може да им биде доведен во прашање. Во последните 5 кола издвои две победи, а тие се голем успех, но не смее тука да запре.


Предвидување


Овде се сретнуваат две екипи кои имаат различен квалитет во својот тим. Освен тоа Хонка има големи амбиции, па веруваме дека ќе се придржува до планот и нема да прави отстапки. Ние типуваме победа за Хонка, а тоа може да го изиграте во Coinbet24 со коефициент од 1.65.

Add a Comment