Grupa F WC

Во група Ф на Светското првенство во Катар, се најдоа селекциите на Белгија, Хрватска, Канада и Мароко.

Оваа група е доста интересна и може да биде една од најнеизвесните на Мундијалот. Во групата играат финалистите на Светското првенство во 2018 година, Хрватска, како и полуфиналистите од истиот Мундијал – Белгија, во средба која сигурно ќе го привлече глобалното внимание.

За прв пат од 1986 година, на турнирот ќе се појави и Канада и оваа земја е оптимист за шансите да стигнат до нокаут фазата откако завршија на првото место во својата квалификациска група. Мароко го пополнува другото место во групата Ф и исто како и Канада и тие се оптимисти за пласман во следната фаза, а реално имаат доста интересен тим кој може да изненади.

Распоред на натпревари од групата Ф

Датум                                    Време на натпреварот (ЕТ)                  Стадион

Среда, 23 ноември        Мароко – Хрватска         13:00 часот.       Стадион Ал Бајт

Среда, 23 ноември        Белгија – Канада             22:00 часот.       Стадион Ахмад Бин Али

Недела, 27 ноември     Белгија – Мароко           16:00 часот.       Стадион Ал Тумама

Недела, 27 ноември     Хрватска – Канада          19:00 часот.      Меѓународен стадион Калифа

Четврток, 1 декември Хрватска – Белгија          18:00 часот.       Стадион Ахмад Бин Али

Четврток, 1 декември Канада – Мароко            18:00 часот.       Стадион Ал Тумама