Категорија: Системи

D`Alembert систем за обложување

Постојат многу системи за обложување и веруваме дека нема обложувач, кој барем еднаш не се обидел да проба да заработи од обложувалница преку некаков систем. Основно што треба да знаете за системите е тоа дека не постои систем кој што ви гарантира сигурна добивка, туку може да ви помогне само при рационално трошење на средствата

Фибоначи систем за обложување!

Фибоначи системот за обложување е систем на позитивна прогресија, а неговата основа е на Фибоначи низата. Со примена на Фибоначи системот за кладење, во случај на промашување го засилувате следниот влог, следејќи ја формулата на Фибоначи низата. Фибоначи низата е: (0), 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21…. Секој следен број на Фибоначи низата

Систем за обложување: Разложување на тикети!

Еден од методите кои се користи кога сакате да играте повеќе натпревари на еден тикет, а притоа да го намалите ризикот е разложување на тикети. 6 натпревари на 6 тикети Потребен број на погодоци: 4 од 6 Препорачан коефициент: околу 2 Изберете шест натпревари кои сакате да ги играте и означете ги со број од

Систем за обложување на Over/Under 2.5 голови!

Ова е стратегија за помалку/повеќе 2.5 голови во фудбалот, каде што предвидувате дали ќе биде повеќе или помалку од два и пол голови на натпреварот. Системот се заснова на статистика и за негова примена потребно е малку да пресметувате, но досега оваа стратегија се покажала како успешна. Да замислиме натпревар помеѓу екипата А и екипата

Систем за обложување на фудбал наречен „Девет магични линии“

Системите за обложување ги користат многу играчи кои се занимаваат со обложување. Тие се свесни дека со помош на системот нема потреба да ги погодат сите натпревари кои ги напишале, односно тие се добитни и со промашен еден, а во некои случаи и повеќе натпревари. Постојат безброј системи за обложување, некои бараат повеќе храборст, а

Систем за кладење: Хашекови столбови!

Ова е систем кој може да го играте и со помала банка, а се игра и со помал број на парови на тикетот, а така максимално би се зголемиле шансите за добивка. Една серија трае 6 последователни денови, а може да се почне било кој ден во неделата. Сепак се препорачува серијата да ја започнете

Со помош на комбиниран облог, до профит

Серијата на добивки кои се однапред испланирани се нарекува комбиниран облог. Суштината е со комбиниран облог е да се намали ризикот, а да се оствари добивка. Најголема предност на комбинираниот облог е тоа што постои покриеност наспроти обичниот облог. Ризикот е помал затоа што не е потрено сите одбрани настани да се погодат, за да

Што претставува супер пар?

Троен супер пар е систем што е достапен во се повеќе обложувалници, и е често игран од редовните обложувачи. Концептот воглавно се базира на игра на три групи од натпревари: Група 4, Група 6 и Група 8.  Овозможен ви е избор на еден натпревар од секоја група. А супериорни ги прави тоа што во секоја

Кладењето на хокеј не е многу популарно, но е профитабилно

Кладењето на хокеј не е многу популарно меѓу оние кои се кладат, овај спорт привлекува поинакви интереси кога се работи за кладење. Најпопуларна лига во холеј на мраз е Националната Хокеј Лига во Северна Америка. НХЛ се состои од 30 тимови, ширум Соединетите Американски Држави и Канада. Секој тим игра 82 натпревари по сезона, и

Коефициентите за кладење и исходот на натпреварите

Коефициентите за кладење може да се каже дека до некоја мера влијаат на конечниот исход на натпреварите. Поготово онаму каде кладилницата дава реални коефициенти. Сепак треба да се соберат доволно информации за тоа дали коефициентот е реален, ова се некои параметри кои се земаат при креирање на коефициенти: Составот на тимот Очекуваните отсуства на некои