Категорија: Совети

Феноменот наречен дојава: Дали навистина постојат дојави?

Често сте го слушнале сигурно поимот „дојава“. Фасцинантно е тоа што терминот „дојава“ е еден од најпребаруваните поими на светските пребарувачи, а се однесува на спортско кладење. Што е всушност дојава? Како тој термин најчесто се злоупотребува? Дали дојавите се вистина или измама? Кои се продавачи на дојави и зошто поедници наплаќаат за овој термин?

Дали бонусите за кладење се вистински пари?

Бонусот за кладење кој ни го нуди една онлајн обложувалница се вистински пари. Бидејќи конкуренцијата на пазарот за обложување е огромна, обложувалницата вам ви дава паричен бонус за да ве привлечи да се обложувате кај нив, а нивната пресметка е дека тој бонус и својот депозит, односно уплата ќе го го изгубите на кладење. Превземањето

Тикет во живо – предности кои ви ги пружа овој тип на тикет

Кога ќе го чуеме зборот тикет, автоматски не потсетува на стандардните тикети кои ги уплаќаме во кладилница. Но со развивањето на технологијата, напреднуваше и кладењето. Па така пред 10 години тикет во живо беше само еден „смешен“ концепт, а сега е тренд. Тикетите во живо се многу популарни не само затоа што се во тек

Информации од прва рака – форум за кладење

Форум е место каде може да го прочитате мислењето и коментарите на останатите членови на одредена тема. Исто така и вие може да споделите искуство, мислење, коментари и сугестии. Форум за кладење е заедница за сите љубители на спортското кладење. Форумите за кладење функционираат исто како и сите останати форуми. Вие креирате тема за која

Бонус за кладење

Бонусот за кладење претставува средства кои ви ги доделува обложувалницата со цел бесплатно да ги пробате услугите кои ви ги нуди таа обложувалница. Вредноста на бонусот е различна во сите обложувалници, односно вредноста му зависи и од неговиот вид. https://kladenje.mk/2018/05/22/finale-liga-na-shampioni-ke-uspee-li-kralot-da-go-odbrane-evropskiot-tron/ Најчесто сите бонуси имаат едно, исто, заедничко правило, освен бонусите за лојалност и бонусот за

Спортско предвидување – Мит или вистина?

Спортско предвидување зема се поголем замав, голем број на обложувачи го користат за остварување на профит. Спортско предвидување е нешто реално, и со него се запознаени сите оние ко се посериозни играчи. Предвидување за кој било спорт е статистички метод. Тој се користи за спортско обложување, за да се предвиди исходот на натпреварите. Ова се прави

10 совети за успешно кладење

Под успешно кладење се подразбира она кладење каде вие остварувате постојан профит. А тоа е возможно доколку се кладите исправно, собирате доволно информации и имате познавања. При кладењето е важна и самоконтролата, и да знаете до каде ви се границите. Во продолжение следуваат 10 совети кои ќе ви помогнат за поуспешно да се кладите. Кладете

Кладење на тенис како одличен начин за профит

Кладење на тенис може да биде вистинскиот избор кога станува збор за кладење и притоа остварување на профит. А покрај тоа и забавен начин кој нема да ви биде досаден при следењето на мечот и тенисерите. Кладење на тенис – кои се недостатоците? Кога станува збор за тенисот и неговите недостатоци за кладење, повеќето се

Изберете професионално кладење наспроти аматерско кладење

Кладењето многу го гледаат како хоби и исполнување на слободно време, но потајно сите се надеваат да остварат профит. А до профит ќе стигнете само доколку се кладите разумно односно тоа во светот на кладењето е познато како прфесионално кладење. На кладењето пристапете му како на низа вложувања со променлив ризик. За коректно и профитабилно

КОШАРКА Македонија – Холандија, анализа на натпреварот

Македонија најголемите успеси во 2011 година ги забележа со цврста одбрана, рецепт на Докузовски кој сега се обидува да го наметне и новиот селектор Давитков. Против слабата Португалија синоќа одигравме на мал број поени, што се очекува и против Холандија, која е за нијанса подобар противник од Португалија и се очекува уште понеизвесен натпревар. https://kladenje.mk/2018/05/22/finale-liga-na-shampioni-ke-uspee-li-kralot-da-go-odbrane-evropskiot-tron/