Нетелер (Neteller) е современ сервис за пренос на пари преку интернет и заедно со Skrill се најпопуларните сервиси од тој вид. Тие уште се нарекуваат и е-новчаници и воглавно работат на ист принцип, односно преку нив може да се праќаат и примаат парични средства. Со еден збор, тие функционираат исто како и банкарската сметка.

Нетелер (Neteller) им овозможува на своите кориници парични трансфери на многу интернет обложувалници, казина, покер сајтови и тоа потполно бесплатно. Можно е да го користите и за интернет шопинг, а исто така и за праќање и примање средства помеѓу деловните партнери, роднините и пријателите.

За да може да го користите овој сервис, потребно е да извршите уплата на средства на вашата сметка, а тоа може да го направите најлесно преку креднитите и дебитните картички. Исплатата на средства е овозможена исто така на картичките, банкарската сметка или Net+ припејд Мастер картичките.

Net+ картичката е врзана со корисничкиот Нетелер (Neteller) панел, па на тој начин може да ја користите за исплата на готовина и плаќање во различни маркети и шопинг центри.
Регистрирај се на Neteller

Како да се регистрирате на Нетелер (Neteller)?

Пред да започнете со користење на сервисот Нетелер (Neteller) потребно е да се регистрирате. Тоа може да го направите на страната на Neteller, а веднаш потоа ќе ви се појави формуларот за регистрација. Во сликата подолу може да погледнете како изгледа тој формулар.

neteller

Чекори за регистрација:

 1. Отворете го ОВОЈ ЛИНК
 2. Пополнете го регистрациониот формулар со точните ваши податоци бидејќи подоцна треба да направите верификација
 3. Кликнете Register Now откако ќе ги пополните полињата
 4. Проверете го вашиот е-маил и активирајте ја вашата сметка со клик на линкот кој ви пристигнал на вашата е-пошта.

Со тоа практично е завршена вашата регистрација и само што ви останува е да го верифицирате профилот. Откако ќе го завршите тој чекор вие веќе сте спремни за користење на сервисот Нетелер.

Како да ја верифицирате вашата Нетелер (Neteller) сметка?

Верификацијата може да ја направите со клик на “verifying your account” линкот на вашата сметка (слика подолу).

neteller

Верификацијата се прави во неколку чекори:

 • Уплата на депозит
 • Креирање на сигурносно прашање
 • Праќање на скенирани документи со што на тој начин ги потврдувате вашите официјални податоци и потврдувате дека сте вие таа личност која е сопственик на сметката.
 • Верификација на вашата локација
 • Верификација на сопственоста над сметката на Нетелер

Откако ќе ги исполните овие услови вие добивате статус “Verified” и можете да започнете со уплата и исплата на средства преку оваа е-банка.

Можеби навидум изгледа доста сложено, но во пракса не е така. Овие чекори убедени сме дека ќе ви одземат само неколку минути од вашето време.

Уплата на депозит на Нетелер

Моментално постојат преку 60 начини на кои можете да уплатите депозит на вашата сметка. Одличен е фактот дека без разлика на локацијата во светот каде се наоѓате вие имате можност да ја надополните вашата сметка.

Поддржани начини за уплата на депозит се кредитните и дебитните картички (Мастер кард, Виза, Виза Електрон, Виза Дебит, Мастер Дебит, Skrill, Paysafecard, Bank transfer (Bank Wire), Astropay Card итн.

Трошоците кои ги имате при уплата на депозитот зависат од начинот на уплата.

Доколку одлучите за методот банкарски трансфер (Bank Wire) вие нема да имате провизија, но времето на процесирање ќе биде одложено.

Доколку правите депозит преу кредитна или дебитна картичка (Master, Visa, Maestro) провизијата за таа уплата ќе биде во висина од 1.9-4,95%. (Ова е воглавно најчест начин за уплата на депозит).

Регистрирај се на Neteller
Провизијата при трнасфер од Skrill на Neteller изнесува 3%, додека за депозит преку Paysafecard процентот за уплата е 7%.

За да ги намалите непотребните трошоци, ви препорачуваме да го изберете начинот кој најмногу ви одговара според вашите потреби, а притоа има мал процент на провизија.

Висината на провизија е променлива, а наведените вредности се точни за време на пишувањето на овој текст. За моменталните провизии за уплата и исплата може да се информирате директно на сајтот на Neteller.

Како да направите исплата од Нетелер сметката?

Исплатата од Нетелер може да се реализира на повеќе начини:

 • Банкарски трансфер (Bank Wire) – 7.5 евра провизија по трансакција
 • Исплата со чек – 7.5 евра по чек
 • Исплата на картичка – (Visa, Master, Maestro) – 1.9% до максимални 20 евра провизија
 • Исплата на Merchant сајтови – без провизија

Исплата од Нетелер на Merchant сајтови

Под Merchant сајтови се подразбираат сајтовите кои го прифаќаат Neteller како начин на плаќање. Постојат многу сајтови на кој можете да плаќате или да купувате преку Neteller. Посебно е интересно што уплатата преку Neteller е најчесто без провизија во многу онлајн обложувалници.

Наша препорака за уплата преку Neteller се обложувалниците на 1xBet и Bet365.

Предности на Нетелер

 • Брзи и бесплатни уплати на интернет обложувалници, казина, покер сајтови и слично.
 • Вашите пари веднаш се видливи на сајтот каде што сакате да ги уплатите
 • Голема сигурност за пренос на средства и интернет купувања
 • Ниски трошоци за трансакции

Често поставувани прашања (FAQ)

 • Колку се плаќа провизија за користење на Нетелeр (Neteller) услугите?
 • Регистрација – без провизија
 • Уплата на пари од банка на Нетелер сметка – зависно од банката
 • Уплата преку картица на Нетелер сметка – 1.75%

Што се пружа Нетелер сервисот?

 • Уплата и исплата на средства на Нетелер сметка
 • Пренос на средства на Нетелер сметка
 • Уплата и исплата на интернет обложувалници, казина и покер сајтови
 • Интернет шопинг

Кои се платни опции за користење на Нетелер сметка?

 • Кредитни и дебитни картички
 • Домашна и странска банкарска дознака
 • Инстант уплати (POLI, Giropay,Sofort, Ucash)

Корисен совет при отворање и користење на Нетелер сметка за кладење

Како валутна на Нетелер сметката изберете ја валутата која ја користите во онлајн обложувалницата или казиното со цел да ги избегнете курсните разлики при трансферот на пари.

Регистрирај се на Neteller