Скрил (Skrill или ех. Моneybookers)  како и Neteller се најпопуларните сервиси на светот со кој можете да вршите исплата и уплата на сите онлајн казина и обложувалници. За што може да го користите, како се користи, прочитајте во продолжение од текстот.

Како да се регистрирате на Skrill (Скрил)

Skrill сервисот функционира на принцип онлајн банка. Процесот за регистрација е едноставен и се прави со неколку лесни чекори. Прво е потребно да се потполне едноставната форма за внесување на лични податоци. Битно е на почетокот да ја изберете валутата која сакате да ја користете. Ако планирате да играте во странски обложувалници или казина, наш совет е да изберете евра (ЕUR). Ако имате девизна сметка во некоја од другите валути, тогаш изберете ја валутата која ја има на вашата сметка. Потоа во вториот чекор поетребно е да ја верифицирате вашата е-маил адреса. Тоа можно со клик на линкот кој ќе го добиете на вашиот е-маил. После тоа можете да ја користите вашата Скрил сметка. Но, таа е моментално празна, а да ја наоплните можете на неколку начини.

Skrill

Регистрирај се на Skrill

Како да уплатите пари на Скрил (Skrill) сметката?

Скрил може да го користете и за интернет шопинг, а на тој начин нема потреба да ги внесувате податоците од вашта картица. Еднаш кога ќе се поврзете со Скрил преку картичката, нема повеќе потреба да внесувате такви податоци, туку само трошете ги парите кои сте ги ставиле на вашата виртуелна сметка. Овој сервис поддржува повеќе кредитни и дебитни картички, Paysafecard, Bitcoin, а можно е да ја дополните вашта сметка со лична уплата преку вашата банка. Првите две методи се одлични, затоа што уплатата се врши моментално, а провизијата е минимална. Кај уплатите преку општите уплатници, транскацијата може да трае и до неколку дена, а ќе платите и соодветна провизија.

Уплати пари на Skrill
Од кредитните и дебитните картички поддржани се Виса, Маестро, Мастер, Дајнерс и Американ Експрес. За додавање на кредитни или дебитни картички изберете „Cards and Bank accounts“, а потоа изберете Add Credit or Debit card и внесете ги податоците. Откако успешно ќе ја додадете вашата картица, треба да ја  верификувате. Кликнете на копчето за верификување, а од картичката ќе ви биде одземен минимален износ на средства. Потоа треба да напишете колку точно ви е одземено со цел да ја верификувате картичката. Доколку користите електронско банкарство, тоа е едноставно, а во спротивно треба да појдете во вашата банка и да прашате за точниот износ. После тоа вие имате можност да правите уплата и исплата на вашата Скрил сметка.

Скрил за онлајн обложувалници и казина

За разлика од другите слични сервиси за пренос на средства, Скрил поддржување користење на онлајн кладилници и казина. Процесот на уплата и исплата е многу едноставен. Во обложувалницата едноставно изберете го Скрил како метод за плаќање, напишетего вашиот е-маил и износот кој сакате да го уплатите, внесете ја вашата лозинка и потврдете ја трансакцијата.
Уплати средства со Skrill

Предности на Skrill

Освен бесплатната регистрација, една од големите предности на овој популарен сервис е уплатата на интернет обложувалници и казина, така што играчот не мора да ги внесува броевите од своите кредитни, дебитни и други банкарски картички. Освен тоа вие може да правите пренос на средства кај вашите деловни партнери, роднини и пријатели, а притоа да платите само мала провизија. Мора да напоменеме дека уплатата се извршува во истиот момент и вашите средства ќе ви бидат достапни веднаш.

Често поставувани прашања (FAQ)

Колкави се провизиите за користењето на услугите?

 • Регистрација – без провизија
 • Уплата на средства на Skrill сметката – Зависно од банката
 • Уплата на средства преку картичка (Visa, Master, Maestro) – 1.9%
 • Праќање на пари – 1% до 10 eвра
 • Исплата на средства – 1 – 1.90 евра
 • Исплата преку чек – 3.5 евра
 • Исплата од банкомат преку Skrill картичка – 3.5 eвра

Што пружа Skrill сметата?

 • Уплата на средства на Скрилл сметката
 • Исплата на средства од Скрилл сметката
 • Праќање на средства од Скрил на други Скрилл сметки
 • Плаќање на интернет
 • Плаќање преку мобилен телефон

Кои се платни опции за користење на Skrill Moneybookers?

 • Кредитни картички ( Visa, Master, Maestro)
 • Дебитни картички ( Visa, Master, Maestro)
 • Домашни и меѓународни банкарски дознаки
 • Чекови

Регистрирај се на Skrill

Корисни совети при отворање на Skrill ( Moneybookers ) сметка?

Како валута при отворањето на вашата сметка на Skrill треба да изберете ЕВРО, а со тоа ќе ги избегнете сите губитоци во поглед на курсните разлики. Притоа отворањето мора да биде на сајт кој има (security certificate). Бидете претпазливи со тоа што никој нема да ви ја побара лозинката од Skrill преку е-маил, телефон и сл. Освен тоа добро е да имате спремни скенирани документи како лична карта, картичка од банкарската сметка и да им ја испратите кога ќе ви ја побараат. Бидете внимателни со внесувањето на вашите податоци при отворањето на акаунтот за подоцна да немате проблеми при верифицирањето на профилот. Доколку сакате да уплатите во некоја онлајн обложувалница или казино преку овој сервис, внимавајте Skrill е-маил адресата да биде истата адреса со онлајн обложувалницата. Тоа не е задолжително, но во некои обложувалници го бараат.

Што е Skrill картица и кои се трошоците и провизиите?

Skrill создаде во 2016 година сопствена картичка која е достапна во многу земји вклучувајќи, но за жал не е достапна во Македонија.

Се разбира дека скоро за секоја картичка е потребно да се плати за издавање, па така и за Skrill. Тоа задоволство наречено Skrill картичка чини 10 евра еднократно, а исто така и замената на картичката чини исто толку. Доколку сакате да подигнувате средства од било кој банкомат ќе ви биде наплатено 1.75% oд вкупниот износ.

Бесплатни услуги со Skrill картичката се:

 • Состојба
 • Онлајн извод
 • Промена на пин
 • Онлајн плаќање
 • Плаќање на ПОС терминал

Регистрирај се на Skrill

Сподели

Be the first to comment

Leave a Reply