Сервисот ecoPayz спаѓа во групата на онлајн сервиси за плаќање, примање и праќање на средства и е многу сличен на Skrill и Neteller.

EcoPayz на пазарот за прв пат се појави во 2000-та година и досега има многу задоволни корисници, а сето тоа се должи на едноставноста, сигурноста и ниските провизии.

Како да се регистрирате на ecoPayz?

Најпрво кликнете ТУКА и потоа изберете Sign Up. Потоа ќе ви се отвори прозорецот како на сликата подолу. Во полето Username внесете го вашето корисничко име, потоа е-маил адресата и вашата лозинка во двете полиња. Избирате земја на живеење, јазик на сервисот и валута.

Откако го пополнивте формуларот информации за сметката, следуваат вашите лични информации. Внесете име и презиме, а потоа и адреса на живеење, градот и поштенскиот код. Во полето Mobile phone треба да го внесете вашиот телефонски број во формат 7Х-ХХХ-ХХХ бидејќи префиксот автоматски ви е напишан. CAPTCHA кодот е бројот од сликата и потоа штиклирајте дека ги прифаќате условите и правата за користење и изберете начин како да добивате известувања дали по е-маил или по SMS. ВНИМАВАЈТЕ ОВИЕ ПОДАТОЦИ ДА БИДАТ КОМПЛЕТНО ТОЧНО ЗА ПОДОЦНА ДА МОЖЕ ДА ГО ВЕРИФИЦИРАТЕ АКАУНТОТ.

Откако ќе ги завршете овие чекори, притиснете на копчето Request Code и на вашата е-маил адреса ќе ви стигне код кој треба да го вметнете во полето Acess Code.

Следен чекор е да го верифицирате телефонскиот број со притискање на Enable копчето и внесување на кодот во зададеното поле.

Откако ќе ги завршите овие чекори, вашата ecoPayz сметка е веќе креирана.

Како да уплатам средства на ecoPayz сметката?

Пред да го направите вашиот прв депозит треба да изберете Upgrade Account, па потоа ќе ви се појават опциите подолу од сликата. Тоа значи дека треба да ја верифицирате вашата е-маил адреса, да поставите сигурносно прашање и да го верифицирате вашиот идентите со испраќање на лични документи.

Обично тој процес трае неколку часа, па вашиот акаунт станува комплетно активен и спремен за користење.

Откако ќе ги завршите сите овие работи, изберете Deposit и додајте ја вашата картичка. Изберете го полето Add Card и внесете го 16 цифрениот број од картичката, датумот на истекување и CVC кодот.

Со овој последен чекор вие имате комплетно активиран ecoPayz акаунт кој може да го користите без никакви проблеми.

Провизии и лимит на ecoPayz сметката

Секој сервис за плаќање на интернет има провизии, а искрено за ecoPayz може да кажеме дека овие вредности им се ниски. Во прилог табела со бројки за лимитете и провизиите.

-SilverGold PlatinumVIP
Депозит преку девизна сметка0-7%0-7%0-7%0.00-7.00%
Депозит преку кредитна и дебитна картичка1.69-2.9%1.69-2.9%1.69-2.9%1.69-2.9%
Повлекување на банкарска сметка€5.90-€10€5.90-€10€5.90-€10€2.90-€7
Менувачница2.99%1.49%1.49%1.25%
Максимален износ на акаунтот€15,000€100,000€120,000No Limit

Заклучок

EcoPayz важи за еден од постабилните сервиси за интернет плаќање, праќање и примање на пари. Поседува висока заштита, а освен тоа вие секогаш ќе бидете ценет корисник. Исто така и провизиите и лимитете им се прилагодени како и во другите сервиси.