• Вебстрана
  • Покриеност
  • Понуда
  • Коефициенти
  • Корисничка поддршка
  • Бонус
  • Во живо
3.6

Резиме

Sport Life е обложувалница која ги цени своите корисници. Доказ за тоа ни се разните бонус шеми кои ги привлекуваат корисниците.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Општо

Накратко во текстот кој следи ќе се обидеме да ви претставиме детали за една од попознатите обложувалници во Македонија, Sport Life. Станува збор за обложувалница која нуди многу видови на игри, а исто така има и богата понуда за обложување во живо, па на тој начин ги привлекува своите корисници. Sport Life обложувалници (Спорт-Лаиф Трејд) е трговско друштво во приватна сопственост, официјално регистрирано во мај 2007 година. Седиштето на компанијата е лоцирано во Скопје.

Билтен Sport Life

Во билтен на Sportlife можете да ги пронајдете сите наптпревари и се што е поврзано со спорт, коефициенти, ексклузивни бонус понуди Sportlife кладилница. Бидете еден чекор понапред со широка покриеност за предстојните спортски настани, стручна анализа за подобрување на вашето обложување. Независно дали сте искусен обложувач или само започнувате, Sportlife билтен е создаден да ви обезбеди врвни сознанија, актуелни информации и најдобри бонус понуди за подобро обложување. Превземете го последниот Sportlife bilten со клик на сликата подолу и уживајте во обложувањето.

bilten sportlife
билтен спортлифе

Доверба

Обложувалницата на Sport Life е лиценцирана во Република Македонија и постои од 2007 година, односно на пазарот ја има скоро 12 години. Нивната примарна дејност е од областа игри на среќа, поточно посебни игри на среќа во обложувалница. Спорт-Лаиф Трејд е носител на Лиценца за посебни игри на среќа во обложувалница под број 42-6071/1 од 12.08.2016 година, издадена од Влада на Република Македонија.

Веб сајт

Може да кажеме дека за разлика од другите македонски обложувалници, Sport Life има најдобар сајт. Кога ќе го напишете сајтот, ве пречекува почетната страна каде што се промовираат најновите промоции и бонуси. Можеби нема кој знае колку, но сепак за разлика од другите обложувалници и не се толку лоши. Тука можете да ја најдете комплетната понуда за обложување како и моменталните коефициенти. Исто така, имате дел каде што ви е прикажана понудата во живо, а не е изоставена и секцијата за Sport Life клубот за кој ќе кажеме неколку збора подолу во овој текст. Се на се, Sport Life има модерен сајт со одличен дизајн.

Покриеност

Со самата посета на сајтот ќе забележите дека оваа обложувалница покрива голем дел спортови. Можеби не сите, но доволно за играчите да бидат нивни клиенти. Релано имаат недостаток со одредени спортови, но како и да е тоа не им менува многу. Мора да напоменеме дека имаат и специјали кога се во прашање големи натпреварувања и појаките лиги.

Понуда

Најдобрата понуда на македонскиот пазар можете да ја најдете токму во Sport Life. Оваа обложувалница е насочена најмногу кон фудбалот и кошарката. Тие за фудбалски натпревар од појаките лиги нудат дури 500+ опции за обложување. Покрај основните, конечен тип, полувреме крај, голови, нудат и широк спектар на други типови. Како поинтересни ќе ги издвоиме опсегот на голови, полувреме/крај (двојна шанса), гол-гол во прво/второ полувреме и многу други. Мора да ги напоменеме и комбинациите конечен тип и голови кои се доста застапени на нашите простори.

Коефициенти

Како најважен детал во една обложувалница ги издвојуваме коефициентите. Се разбира, дека колку поголем коефициент, толку поголема добивка. Во овој дел не можат да се пофалат, бидејќи има конкурентни обложувалници кои нудат поголеми коефициенти без разлика дали станува збор за во живо или пред да започне натпреварот. Ова го зборуваме за фудбалот, а истото важи и за кошарката и за дел од останатите натпревари.

Уплата и исплата на средства

Уплатата како и во многу други обложувалници е минимални 20 денари, додека исплатата е 3.000.000 МКД. Малата уплата се разбира придонесува за да ги добијат играчите кои не се расположени многу да вложуваат, додека максималната уплата е наменеата за оние средните играчи, бидејќи во Македонија има обложувалници кои исплаќаат и поголем износ од овој во Sport Life.

Корисничка поддршка

Доколку се соочувате со одредени проблеми во поглед на обложувалницата, на располагање ви стои 12 часовна корисничка поддршка. Неа може да ја добиете на е-маил: [email protected]. Тие работат од понеделник до петок од 09-21 часот, сабота од 09-18 часот и недела од 09-16 часот. Ние кога ги контактиравме добивме љубезен одговор на нашето прашање и тоа само за 2-3 часа.

Sport Life клуб

За да станете дел од Sport Life клубот треба да имате SL картичка. Таа картичка може да ја добиете бесплатно со пополнување на апликација во сите уплатни места на оваа обложувалница, а потоа да ја приложувате кога ќе го уплаќате вашиот тикет. На тој начин вие ќе добивате дополните привилегии како „Втора кеш шанса“, собирање на бонус поени и слично. За овие промоции ќе напишеме накратко подолу во секцијата на бонуси во Sport Life.

Бонуси во Sport Life

Екстра бонус

Екстра бонусот е наменет за тикети кои содржат повеќе од 7 натпревари. Имено, како што се зголемува бројот на натпревари, така се зголемува и бонусот. Најмалиот бонус е 5% за 7 изиграни натпревари, додека најголемиот е 400%. Се што треба да направите е да изиграте натпревари со коефициент поголем од 1.35 доколку имате SL картичка или 1.45 доколку тикетот го уплаќате без картичка.

Втора кеш шанса

Доколку тикетот содржи повеќе од 4 натпревари и уплатен со SL картичка тогаш вашиот тикет е квалфикуван за оваа понуда. Имено, сите недобитни тикети за еден натпревар, а притоа погоден вкупен коефициент повеќе од 26 подлежат на повраток на средствата. Доколку имате еден промашен натпревар и притоа погодена вкупна квота над 26, на другите натпревари остваруваш добивка во висина на уплатата. Доколку имате еден промашен натпревар и притоа погодена вкупна квота над 66, на другите натпревари остваруваш добивка во висина два пати од уплатата. Доколку имате еден промашен натпревар и притоа погодена вкупна квота над 166, на другите натпревари остваруваш добивка во висина пет пати од уплатата. Доколку имате еден промашен натпревар и притоа погодена вкупна квота над 466, на другите натпревари остваруваш добивка во висина десет пати од уплатата.

Типстер куп

Типстер е натпревар како дел од програмата за лојалност и рангирање на редовните обложувачи во обложувалниците Sport Life. Со своите веќе уплатени тикети, сеедно дали се погодени или промашени, играчите, т.е. членовите во Sport Life Клубот се натпреваруваат кој е поуспешен во типувањето. Типстер Купот за сезоната 2018/19 е поделен во две етапи со времетраење од 4 месеци, со две одделни финални фази. Првата етапа почнува од 1-ви септември 2018, а завршува на 30-ти декември 2018 година, со финална фаза од 10-ти јануари до 31-ви јануари. Втората етапа почнува на 1-ви февруари и трае до 30-ти мај 2019, со финална фаза од 10-ти јуни до 30-ти јуни 2019. Поените освоени во Есенската етапа не се префрлаат во Пролетната етапа. Двата најдобри типстери во финалните фази од Есенската и Пролетната етапа добиват подарок автомобил Peugeot 308.

Во живо

Обложувањето во живо во Sport Life добива малку поинаква димензија. Имено, голем дел од игрите кои се достапни пред да започне натпреварот, се достапни и за обложување во живо. Мора да напоменеме дека имаат и одлична понуда, односно понудата е доста богата и опфаќа голем број на натпревари без разлика дали се од појаките или од послабите лиги.

Мобилна апликација

Неодамна се појави и мобилната апликација од Sport Life која е од голема помош. Преку неа исто како и од компјутер можете да ја погледнете моменталната понуда, понудата за во живо, како и да следите резултати во живо. Како хендикеп е тоа што оваа апликација е достапна само за Android, па така корисниците на iOS немаат можност да ја преземат.

Заклучок

Кога се ќе се собере и одземе, Sport Life е добра обложувалница. Широкиот спектар на игри, како и богатата понуда во живо придонесуваат оваа обложувалница да биде меѓу подобрите во Македонија.