Бонус за добредојде е само дел од бонусите за кладење кои можете да ги сретнете во обложувалниците на интернет. Бонусот како бонус е реална работа која постои и кога ќе прочитате, бонус за добредојде до 100 евра, тоа е вистина и не е никаков маркетинг трик.

100 БЕСПЛАТНИ СПИНОВИ

Во Mozzartbet добивате 100 бесплатни спинови

Овој бонус важи за сите нови корисници на Mozzartbet

Земи го бонусот сега!

100% до 7500 МКД

Во 22Bet добивате бонус од 100% до 7500 МКД

Оваа бонус понуда е само за нови корисници во 22Bet обложувалница

Земи го бонусот сега!

100% до €25

Bet365 обложувалница ви нуди 100% бонус до €25

Оваа бонус понуда важи за нови корисници на bet365

Земи го бонусот сега!

100% до €100

Во 20Bet обложувалница можете да добиете 100% бонус до €100 во зависност од депозитот

Важи за нови корисници

Земи го бонусот сега!

100% до 6000 МКД

Во 1xbet добивате 100% бонус до 6000 МКД!

Овој бонус важи за сите нови корисници на 1xbet

Земи го бонусот сега!

БОНУС ДО €450

Во обложувалницата на Nine casino добивате пакет за добредојде до 450 евра на првите три депозити,

Овој бонус важи за сите нови корисници на Nine

Земи го бонусот сега!

100% до €50

Во 10Bet обложувалница можете да добиете 100% бонус до €50 во зависност од депозитот

Важи за нови корисници

Земи го бонусот сега!

БОНУС ДО €450

Во обложувалницата на Betonred добивате пакет за добредојде до 450 евра на првите три депозити,

Овој бонус важи за сите нови корисници на Betonred

Земи го бонусот сега!

100% до €100

Betwinner обложувалница ви нуди 100% бонус до €100

Важи само за нови корисници во Betwinner обложувалница

Земи го бонусот сега!

100% до €30

Marathonbet ви нуди 100% до €30 за натпревар кој ќе заврши 0:0

Овој бонус важи само доколку играте на точен резултат

Земи го бонусот сега!

Осигурен облог – £40

Unibet обложувалница ви дава осигурен облог до £40

Оваа бонус понуда бажи за нови корисници

Земи го бонусот сега!

до €30

Betway кладилница ви нуди можност за бонус до €30

Само за нови корисници на Betway кладилница

Земи го бонусот сега!

25% до €100

Во Betadria може да добиете бонус до 100€

Овој бонус важи само за прв депозит

Земи го бонусот сега!

100% до €100

Betfair ви нуди бонус до €100

Оваа бонус понуда важи за сите нови корисници на Betfair

Земи го бонусот сега!

до €100

Во Interwetten може да добиете до 25€

Оваа бонус понуда важи за сите корисници

Земи го бонусот сега!

100% до 6000 МКД

Во MELbet може да добиете 100% бонус до 6000 МКД

Овој бонус важи за прв депозит

Земи го бонусот сега!

2 x £15

William Hill ви нуди бонус од 2 пати по £15

Само за нови корисници на William Hill

Земи го бонусот сега!

до 7 BTC

1xBit ви нуди бонус до 7 BTC при неколку депозити

Овој бонус важи само за нови корисници

Земи го бонусот сега!

100% до €100

Meridianbet ви нуди бонус од 100% до €100

Овој бонус важи за нови корисници

Земи го бонусот сега!

100% до €50

Bwin ви нуди 100% бонус до €50

Важи за нови корисници

Земи го бонусот сега!

100% до €100

Tipbet ви нуди 100% бонус до €100

Важи за нови корисници

Земи го бонусот сега!

најдобри коефициенти

Pinnacle кладилница секогаш ви нуди најдобри коефициенти

Важи за сите корисници на Pinnacle

Земи го бонусот сега!

 

Бонус за кладење

Бонусот за обложување и казино го има скоро во сите онлајн обложувалници, а често можете да сретнете најразлични бонуси и во локалните (физичките) обложувалници. Овде во овој текст ќе се задржиме за бонусите во онлајн обложувалници. Бонусот е „главно оружје“ на секоја обложувалница за привлекување на нови корисници. Инаку, како би ве примамиле за да станете нивни корисник? Токму со оваа цифра за добредојде, или бонус за лојалност итн. Да дефинираме. Бонусот за кладење се пари кои се во сопственост на обложувалницата, па тие ви ги нудат вас како корисници, но секако дека не смеете да ги повлечете одма. Во таков случај, што е навистина премногу добро за да биде реално, обложувалниците би банкротирале за многу краток период. Сите би се регистрирале, би земале бонус, ќе го повлечат итн, па така би се изгубила поентата на сетоа тоа.

Бонус за добредојде
Бонус

Зошто бонусот за добредојде е добра опција?

Без разлика дали сте нов играч кој сега влегува во светот на обложување или сте искусен играч во оваа сфера, бонусите за добредојде се секогаш добра опција која не смеете да ја пропуштите. Како прво, ви ги дуплира парите за кладење, а како второ имате шанси за големи добивки со помал ризик. Трета работа е дека можете да ја запознаете обложувалницата без да вложувате пари.

Бонус за добредојде (Welcome Bonus)

Во онлајн обложувалниците, најчестиот облик е бонусот за добредојде и тој се јавува во три варијанти и тоа:

  1. Бонус за добредојде на прв депозит
  2. Бонус за добредојде без депозит
  3. Пакет бонус за добредојде

Бонус за добредојде на прв депозит (Welcome Bonus)

Најосновниот услов кој треба да го исполнувате за да го добиете овој бонус е да бидете нов корисник. Најпрво се регистрирате на сајтот за обложување, ги прифаќате условите за бонус за добредојде и потоа правите депозит. Откако ќе направите депозит во зависност од условите и правилата на обложувалницата вие треба да почнете да ги исполнувате зададените услови за ослободување на бонусот. Исто така, овој вид на бонус најчесто може да го најдете во проценти.

На почетната страна или во категоријата бонуси и промоции прв на листата е бонусот за добредојде. На пример, во 1xBet овој вид на бонус е 100% до 100 евра, додека во Bet365 бонусот за добредојде е во вредност од 100% до 25 евра. Немојте да залетувате во цифрите, туку прочитајте кој има подобри и полесни услови за исполнување, бидејќи и да ви дадат бонус од 100.000 евра, ако се тешки условите за исполнување, исто како да не ви дале ништо.

Подолу во овој текст ќе ви издвоиме посебен параграф и ќе прочитате за совети за избор на вистинскиот бонус наменет за кладење.

Што е разликата помеѓу горенаведените бонуси?

Еве во примерот ги зедовме бонусите на 1xBet и Bet365. И двата бонуси се за добредојде и двата бараат депозит, но нивната разлика е во условите за исполнување. Во 1xBet добивате 100 евра, но вашиот депозит мора да го изиграте 3 пати на тикет со најмалку три натпревари и поединечен коефициент од 1.40. Во вториот случај, бонусот на Bet365 има навистина многу помала вредност, но и едноставни услов. Се регистрирате, правите депозит од минимум 5 евра, го уплаќате депозитот на спортски настан без ограничување и си го добивате бонусот за добредојде.

Формата на двата бонуси е различна, поточно во 1xBet ја добивате како реална цифра, додека во Bet365 сумата ја добивате во форма на бесплатни средства за обложување. Бесплатните средства за обложување откако ќе ги ставите на некој облог ви се минусираат, додека во 1xBet ги добивате како свои пари кои можете да ги повлечете.

Како и да е, во зависност од вашиот стил на обложување ќе си одлучите кој бонус повеќе ви одговара. Доколку сте љубители на адреналинот и обложувањето на долги стази, изберете 1xBet, но доколку сте љубител на мали, но сигурни цифри, тогаш Bet365 е идеална шанса за вас.

Вредност на бонусот за добредојде

Оваа вредност како што и погоре кажавме често варира и нема конкретна дефиниција. Во некои обложувалници се нудат 25%, но во некои можете да сретнете и 300%, па дури и 500% на вашата прва уплата. Најчесто поголемиот процент значи и многу сложени услови за исполнување. Што се однесува до цифрите, бонусите за добредојде започнуваат од 25 евра, па до максимум 500 или 1000 евра.

Услови за исполнување на бонусот за добредојде

За да го добиете или за да може да го повлечете бонусот треба да исполните одредени услови кои се спроведени од обложувалницата. Во текстот подолу ќе ви напишеме за основите правила за добивање на бонус за добредојде со депозит.

Нов корисник

Прва и основна работа која треба да ја исполните е да бидете нов корисник на сајтот кој нуди бонус за добредојде. Немојте да мислите дека ќе се регистрирате сите по еднаш од дома, бидејќи генерално обложувалниците поседуваат алатки за проверување на дупликати, па многу често тоа резултира со банирање, поточно елиминирање на сите корисници.

Квалификуван депозит

Во рамките на квалификуваниот депозит треба да прочитате колку е минималниот износ кој треба да го депонирате за добиете бонус. Обично оваа цифра е минимална, но затоа и вашиот бонус ќе биде минимален.

Rollover фактор

Oвој фактор е многу важен особено за новите играчи во онлајн обложувањето. Rollover факторот ви укажува на тоа колку пати треба да го извртите депозитот, бонусот или депозитот и бонусот пред да го ослободите. Најчесто ова е од 1-3 пати на однапред утврдени вредности на коефициенти.

Квалификуван коефициент

Утврдивме дека депозитот или бонусот мора да го извртите, поточно да го изиграте, но не на 1.05 коефициент. Обично обложувалниците бараат цифрата да биде извртена на тикет со три натпревари и минимален коефициент 1.30-1.40 или пак на сингл тикет со коефициент не помал од 1.80.

Рок на траење

Да, добро прочитавте. И бонусите за кладење имаат рок на траење. Всушност, вие бараните услови треба да ги исполните во временски рок кој е утврден од страна на приредувачот, односно обложувалницата. После овој рок, вашиот бонус се поништува во случај на неисполнети услови.

Бонус за добредојде без депозит

Погоре во овој текст ви објаснивме за сите детали кои се важни за бонусот за добредојде на првиот депозит. Во продолжение ќе прочитате накратко за бонусот за добредојде без депозит.

Навидум ова изгледа нереално, бидејќи која е поентата да ви даде некој пари со самата регистрација, но ве уверуваме дека за брзо ќе ви се разјаснат работите за овој вид на бонус.

Бонусот без депозит најмногу го користат новите обложувалници кои се појавуваат на пазарот, а целта им е да се регистрирате и да ја тестирате нивната функционалност, коефициенти, корисничка поддршка итн. Доколку ви се допаднат овие работи, сигурно дека вие ќе продолжите со игра таму и ќе си внесете ваши лични пари за кладење, а обложувалницата добива нов корисник. Со парите кои ви ги дала обложувалницата можете да се обложувате и можете да ги повлечете, но мора да ги исполните услови.

Бонус за добредојде

Обично овие услови се потешки за разлика од бонусот за добредојде на прв депозит, но сепак може да исполнат. Откако ќе го добиете бонусот вие се кладите, добивате и што понатаму? Во некои случаи бараат да направите депозит отпосле и да го вртите депозитот+бонусот (rollover), но некаде бараат да го вртите само бонусот одреден број пати. Ова е релативна работа и за сите обложувалници е различна, па пред да се регистрирате, прочитајте ги условите за да знаете дали има можност за повлекување или не.

Пакет бонус за добредојде

Самата промоција пакет бонус за добредојде ни објаснува што може да очекуваме. Повеќе бонуси со само една регистрација. Овој вид на бонус најчесто ги таргетира вашите три уплати. На првата уплата добивате 100%, на втората 50% и на третата 25% бонус за добредојде, па доколку сте вешти во обложувањето оваа е прилика која треба да ја искористите. Се разбира дека секој бонус кој ќе го земете си има свои услови и правила кои треба да ги исполните пред да го повлечете.

Совети за избор на добар бонус за добредојде

Ние како искусен и успешен тим во онлајн обложувањето ќе ви кажеме неколку работи на кои треба да внимавате при изборот на бонус за добредојде.

Не е секогаш клучна вредноста на бонусот

Немојте да дозволите да ве заслепи цифрата на бонусот за добредојде. Ако видете 1000% бонус до 100.000 евра немојте одма да се радувате, бидејќи овие бонуси најчесто бараат вртоглави услови за исполнување кое играчите во 99.9% случаевите не можат да ги исполнат.

Внимавајте на Rollover факторот

Погоре кажавме дека rollover фактор има улога за извртување на цифрата на бонусот пред да го повлечете. Најчесто добрите бонуси бараат 3-8 пати извртување на сумата, а се што е повеќе е многу тешко.

Бонус за добредојде

Квалификувани игри

Пред да го земете бонусот видете кои се квалификувани игри за ослободување на бонусот. Што ако квалфикувана игра е полувреме/крај, а вие сте експерт за голови. Тоа би значело вистинска штета, губење на пари и време. Добар бонус нуди ослободување буквално на сите игри во понудата.

Минимални коефициенти

Како што кажавме, многу лесно би било да го свртите бонусот на коефициент 1.10, па затоа обложувалниците се заштитуваат. Обично вредноста на квалифиуваните коефициенти е 1.40 на комбо тикети со повеќе натпревари или 1.80 на сингл облози. Минимална вредност над овие коефициенти е во ред, но ако е екстремно високо, не го земајте бонусот, не ви треба.

Рок на траење

Можеби навидум изгледа дека ова се лесни услови за исполнување, но во практика тоа не е така. За да ги исполните овие услови ви треба време, па гледајте овој услов да биде над 7 дена. Се што е подолу од 7 дена значи губење на парите и времето.

Максимален износ

Често сме биле сведоци каде што со бонусот можете да остварите одредена добивка, а ако ја надминете границата ви се поништува цифрата која е во плус. Пример, некои бонуси имаат 2.000 евра максимална добивка, па вие ако остварите 3.000 евра, тогаш тие 1.000 евра се поништуваат. Ова не е често во пракса, но се случува, затоа бидете внимателни.

Заклучок

Да резимираме. Од текстот погоре јасно и прцизно заклучивме дека бонусот за добредојде постои, но дека при негово активирање треба многу да се внимава за после да не ви биде „криво“. Најклучно нешто во оваа работа се условите и правилата на бонусот. Бидете внимателни при читањето. Издвојте 5-10 минути, убаво прочитајте ги, разберете ги и потоа активирајте го. За се што не ви е јасно ви стои на располагање корисничката поддршка која веруваме дека во секој момент е спремна да ви помогне и да ви објасни.

Исто така, не се обидувајте да ги измамите обложувалниците на начин што ќе ги регистрирате сите членови од дома за да земат бонус, бидејќи и операторите се луѓе, па при најмала забелешка ќе започнат со истражување, а тоа би значело и елиминација од нивниот систем. Во сите обложувалници е наведено дека обложувалницата го задржува правото при најмал сомнеж да ве банира од сајтот.