Ниту собирањето на самолепливи сликички на остана имуно на ерата на дигитализација, па така ФИФА на својата официјалната веб-страна промовираше „ОНЛАЈН ПАНИНИ АЛБУМ“, што може да се пополнува од денеска па се до 31-ви август.

За да имате онлајн албум потребно е да отворите профил, да се логирате и да почнете со пополнувањето на албумот. Секој ден на располагање ќе ви бидат две „бесплатни кесички“, но доколку сакате повеќе сликички, ќе можете да дојдете до нив преку купување на дигитални кесички.

Интересно, но како и во реалноста, дупликатите ќе можат да се менуваат.