Лига на Шампиони – Финале: Тотенхем – Ливерпул, подобра варијанта е да се одигра на голови

Тотенхем - Ливерпул

Тешко е да се предвиди конечниот победник на еден финален меч, без разлика на двете екипи и нивната сила. Финале си е финале и двете екипи секогаш имаат речиси подеднакви шанси за трофејот, особено во европската елита. Но затоа можеби подобра одлука е да се одигра на голови.

Ако ги погледнете сите финални натпревари во Лигата на шампионите во последните неколку години, не можете да се жалите дека има недостиг од голови.

Еве ги резултатите од сезоната 2010-11 (90-минутни резултати): 3:1, 1:1, 2:1, 1:1, 3:1, 1:1, 4:1, 3:1.

Сигурно ќе го забележите трендот за постигнување голови и од двете екипи ( гол-гол ). Тоа се случи осум пати по ред.

Претпоставувам дека би можеле да тврдиме дека во оваа толку тешка конкуренција секој може да победи секого. Оној кој ќе стигне до крајот во оваа европска елита би требало да биде способен да влезе во записникот барем еднаш. Или можеби мислите дека неодамнешниот тренд е за авантуристичките тимови да уживаат во успехот и дека откако ќе стигнат до финалето, нема безглаво да напаѓаат.

Без оглед на причината, статистиката не лаже. Исто така статистиката покажува дека играта гол-гол поминала во секоја од последните четири судири меѓу овие две екипи. На последните два меча беше по 2:1 за Ливерпул оваа сезона, а минатата година победија Спарс со 4:1, а еден меч заврши 2:2. Многу податоци за да се сугерира дека гол-гол е безбеден влог, а коефициентот за тоа е околу 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*