Бизнисот за онлајн обложување зазеде големи размери, па така и конкуренцијата е се поголема. Кога станува збор за онлајн обложување, обложувалниците се повеќе и повеќе им нудат на своите корисници „Free Bets“ и „Deposit Bonus“.

Практично конкуренцијата нуди се повеќе и повеќе со цел да ве привлече да станете нивни корисник, но како и да е ова е супер можност за да остварите добивка без воопшто да ја ризикувате вашата готовина. Доколку сте нови во оваа проблематика, на нашиот сајт ги имате на располагање сите можни информации поврзани со онлајн обложувањето.

Каде да ги пронајдете Free Bets и бонусите?

Кога ќе ја посетите страната на онлајн обложувалницата, обично во категоријата „Promotions“ се наоѓаат овие понуди. Наједноставно, посетете ја http://kladenje.mk и одберете ја категоријата Бонуси, таму може да ги најдете сите активни бонуси и промоции на познатите онлајн обложувалници. Исто така може да ја посетите категоријата со рецензии за онлајн обложувалници и да добиете јасна слика за секоја обложувалница поединечно.

Бесплатни облози free bets

Како функционира Free Bet?

Free Bet всусшност значи износот кој ти го кредитира онлајн обложувалницата на твојата сметка, а со тој износ се обложуваш на одредени категории за обложување. Разликата во Free Bet и обичното обложување се разликува во тоа што, ако тикетот е недобитен, вие не губите ништо, односно кога тикетот е добитен, исплатата е влогот + добивката, а со бесплатниот облог ќе ја добиеш само добивката.

Дали постојат некакви услови и ограничувања на Free Bet опцијата?

Одговорот на ова прашање се разликува во зависност од избраната онлајн обложувалница. Има разлика од едни до други обложувалници, па така не можеме конкретно да одговориме. Во секој случај има ограничувања, бидејќи доколку не постојат тие рестрикции онлајн обложувалниците ќе влезат во огормен минус. Поточно некои онлајн обложувалници имаат големи ограничувања во поглед на бесплатното обложување, додека некои имаат минимални рестрикции. Како и да е најдобро е да ја контактирате службата за корисничка поддршка и да побарате точни информации за бесплатното кладење. Само тие можат да ви дадат конкретни информации за да стекнете јасна слика за ограничувањата на бесплатните облози.

Какви можат да бидат ограничувањата?

Најчестиот облик на ограничување на „free bets“  се минималните коеифциенти како предуслов. Повторно, ова се разликува од обложувалница до обложувалница и тие минимални коефициенти можат да бидат од 1.20 до 2 за обложувањето да биде квалификувано како бесплатен облог.

Другото ограничување би можело да биде на пример спортот или лигата на која се обложуваш, има поставено минимум сума која мора да ја уплатиш, датум до кога мора да се обложуваш, односно до кога трае бесплатниот облог или број на бесплатни облози кои ти се дозволени пред да направиш исплата на средставата.

Како и да е, која и да ја одбереш понуда за бесплатен облог, секогаш треба да ги провериш „малите букви“ (Terms and Conditions) пред да се одлучиш да го искористиш бесплатниот облог од онлајн обложувалницата.

Видови Free Bet и Бонуси

Бесплатните облози или бонусите може да ги сретнете во многу облици. Ние ќе се задржиме на најчестите.

Бесплатни облози free bets

Влог на влог

Овој е најчест облик. Во суштина функционира така што кога ќе отворите сметка во онлајн обложувалницаа и ќе направите уплата пример 10 евра, потоа обложувалницата ја дуплира таа сума, односно на тоа што сте уплатиле ви се додава уште толку.

Со други зборови, ако направиш уплата 25 евра, обложувалницата ќе ти додаде уште 25 и всушност твојот износ на салдото ќе биде 50 евра.

Обложувалницата однапред ја одредува висината на сумата, односно кој е максимумот и кој е минимумот кој може да го вложите. Најчесто како минимум е сумата од 5 евра, а како максимум може да се сретнеме и со сума од 50 евра.

Исто така, добиените средства мора да ги играте на минимален коефциент од 1.5, а некаде минималниот коефициент може да биде и 2.

Free Bet серија

Слично на влог на влог, само што разликата е во тоа што ако треба да добиеш 50 евра ќе ги добиеш 5х10, а не одма сите заедно како што е случајот погоре.

Овој облик вклучува ограничувања во поглед на рокот, односно имате определено време до кога може да ги изиграте добиените средства, па потоа да ја добиете втората серија, односно вторите 10 евра. Со помош на овие ограничувања и услови, обложувалниците имаат една јасна цел, односно се почесто корисниците да се враќаат на нивниот сајт.

Бонус на првата уплата

Овој вид на бонус е се помалку застапен во последно време, иако има уште онлајн обложувалници кои го нудат овој облик. Во суштина понуден ти е бонус на твојот депозит односно на твојата прва уплата во вредност од 50%, 60%, 100% па дури и 200% до одредена сума. На пример: 10bet нуди 50% бонус до 100 евра. Вообичаениот услов за оваа понуда е минимален број на облози кои мора да ги направите пред повлекувањето.

Бонус на првата добивка

Овој формат на бонус го добиваш во случај кога облогот ти е добитен, односно ако ти е добитен првиот тикет, обложувалницата ќе те награди со одреден процент врз основа на остварената добивка.