Корисни совети за кладење

Кладењето е се попопуларно меѓу опшеството, а зема и голем замав. Постојат повеќе видови на играчи, но дефиниција за добивка не постои. Сепак важно е да се следат некои совети кои можат да ви ја олеснат работата околу тоа.

Сингл кладење

Еден од најпопуларните видови на кладење е е токму сингл обложувањето. Тоа опфаќа обложување на само еден натпревар. Овој вид спаѓа во најзастапен вид кај играчите, а тоа се должи на неговата едноставност и релативно големите шанси за добивка. Освен тоа играчот нема што многу да размислува, па голем дел од кладилничарите се обложуваат на конечниот исход на натпреварот.

Детална анализа како прв услов за успех

За да постанете успешен обложувач, мора да следите анализи, а со тоа ќе бидете информирани околу натпреварот и игрите кои сакате да ги изиграте. Било кој вид да го изберете, сосема е сигурно дека е најважно да ги познавате екипите, спремноста на играчите како и нивната форма. Постојат сајтови кои наместо вас се потрудиле да го анализираат натпреварот и да ви дадат целосна слика за тој дуел. Еден од нив е и нашиот сајт Кладење.мк.

Најдобрата онлајн обложувалница чести 25 евра!

Поголем влог поголеми шанси за добивка

Практично колку повеќе вложувате, толку повеќе ќе земете, но соодност со коефициентот вели дека секогаш уплатата треба да биде поголема за да остварите добивка. Тоа во практиката би било како 100 денари да уплатите на еден натпревар со 30 коефициент, односно 1000 денари на натпревар со 3 коефициент. Се разбира дека тоа со 3 коефициент има поголеми шанси за добивка. Ако сте одлучиле вашиот облог да го ставите на сингл, тогаш треба да знаете дека шансите за добивка ви се 33.33%, бидејќи за тој натпревар постојат три можни исходи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*