Што доведува до намалување на коефициентите?

коефициенти

Често сме сведоци на ситуации кога во билтенот пишува една вредност на коефициентот, а на тикетот друга намалена вредност. Зошто и каква врска има тоа ќе ви кажеме во продолжение на овој текст.

Коефициентот може да биде намален од разни причини како што се повреди на клучни играчи непосредно пред натпреварот, промена на терминот на натпреварот, промена на временските услови или некоја друга значајна околност, но како најголема причина за пад на коефициентот е и уплатата на тој натпревар.

Обложувалницата тоа успева некако да го балансира за евентуално ако биде погоден тој исход да не биде во големи загуби. Честа појава е и тоа коефициентот да биде намален и да стане безвреден за играње или во краен случај тој натпревар може да биде и блокиран.

Кога коефициентот е гоелм, 4-5 и повеќе и падне на 3-4, обично тоа не е ништо значајно, односно тоа може да е чиста корекција на коефициентот. Понекогаш обложувалниците знаат и да погрешат, па даваат преголеми коефициенти и често прават корекции.

коефициенти

Коефициентот некогаш може да послужи за да ги привлечи играчите да го играат баш тој натпревар и баш тој знак, а тоа значи дека мора да внимавате на тие ситници. Ако не знаете ништо за тој натпревар, освен тоа дека коефициентот е намален, тоа вам не ви значи ништо и таквите натпревари не треба да ги игирате.

Се случува на денот на натпреварот да се дознае дека домашната екипа ќе игра со втора постава и се очекува да изгуби. Ова е случај кога обложувалниците реагираат и ги намалуваат коефициентите. Ваквите намалувања треба да ги  користите и задолжително да ги играте тие натпревари.

Како заклучок, намалувањето на коефициентите треба да ви биде само сигнал за да започнете со истражување на информации врзани за тој натпревар, да ги пронајдете сите показатели и да дознаете зошто коефициентите на тој натпревар се намалени и дури тогаш да ја донесете вистинската одлука дали ќе се обложите на тој натпревар или не.

Регистрирај се на Coinbet24 и добиј највисоки коефициенти

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*