Категорија: Стратегии

Тикет во живо – предности кои ви ги пружа овој тип на тикет

Кога ќе го чуеме зборот тикет, автоматски не потсетува на стандардните тикети кои ги уплаќаме во кладилница. Но со развивањето на технологијата, напреднуваше и кладењето. Па така пред 10 години тикет во живо беше само еден „смешен“ концепт, а сега е тренд. Тикетите во живо се многу популарни не само затоа што се во тек

Со помош на комбиниран облог, до профит

Серијата на добивки кои се однапред испланирани се нарекува комбиниран облог. Суштината е со комбиниран облог е да се намали ризикот, а да се оствари добивка. Најголема предност на комбинираниот облог е тоа што постои покриеност наспроти обичниот облог. Ризикот е помал затоа што не е потрено сите одбрани настани да се погодат, за да

Кладење на тенис како одличен начин за профит

Кладење на тенис може да биде вистинскиот избор кога станува збор за кладење и притоа остварување на профит. А покрај тоа и забавен начин кој нема да ви биде досаден при следењето на мечот и тенисерите. Кладење на тенис – кои се недостатоците? Кога станува збор за тенисот и неговите недостатоци за кладење, повеќето се

Изберете професионално кладење наспроти аматерско кладење

Кладењето многу го гледаат како хоби и исполнување на слободно време, но потајно сите се надеваат да остварат профит. А до профит ќе стигнете само доколку се кладите разумно односно тоа во светот на кладењето е познато како прфесионално кладење. На кладењето пристапете му како на низа вложувања со променлив ризик. За коректно и профитабилно

Кладењето на хокеј не е многу популарно, но е профитабилно

Кладењето на хокеј не е многу популарно меѓу оние кои се кладат, овај спорт привлекува поинакви интереси кога се работи за кладење. Најпопуларна лига во холеј на мраз е Националната Хокеј Лига во Северна Америка. НХЛ се состои од 30 тимови, ширум Соединетите Американски Држави и Канада. Секој тим игра 82 натпревари по сезона, и

Информациите за кладење се клучни во кладењето

Се што е потребно за успешно кладење се навремени информации од релевантен извор. Тоа ќе ви направи една реална слика, и ќе имате претстава на што се кладите. Најмногу грешки при кладењето се прават само заради недоволна информираност на играчот. Доколку ги имате вистинските информации во вистинско време, вие ќе имате одлични шанси да дојдете

Статистиката за кладење не е секогаш најдобар начин за кладење

Статистиката за кладење се состои од проучување на табелите, барање на повторувања, гледање на кого што му е потребно… Големите играчи кои уплаќаат многу пари, не се кладат така. Статистиката е одраз само за она што се счучило, а не прогноза за тоа што треба да се случи. Освен тоа, во сите фудбалски натпревари, кога

Преку коефициенти до успешно кладење

Коефициентите за различните резултати од еден облог можат да бидат претставени со Европски формат (децимални коефициенти), формат од Обединетото Кралство (фракциони коефициенти), или Американски формат (манилајн коефициенти). Европскиот формат на коефициенти е користен во Европа, Канада и Австралија. Тие преставуваат пропорција од целосната исплата на облогот претставени во децимален формат. Децималниот коефициент 2.00 претставува рамен

Како да се кладите на кошарка

Секако како и кај другите типови на спортско кладење, важат некои правила и за кладењето на кошарка. Кошарката е доста популарен спорт, и многу обложувалници го нудат како опција за кладење. Исто добра работа е тоа што популарните лиги во кошарка имаат големо покровителство од страна на медиумите, па така вие може лесно да пратите

Обложување против хендикеп (Against the spread)

Против хендикеп обложувањето (Against the spread) покажува колку често обложувалниците го потценуваат или преценуваат одреден тим. Првично се користи во американските спортови, но исто така може да се користи за анализирање на европски фудбалски натпревар. Што значи „Против хендикеп“ (Against the spread) Поимот Против хендикеп првично е познат по американските спортови како кошарка и американски