Стратегија за обложување!

совети за обложување

Во претходните статии поставивме основи за обложување, па сега имаме почетно познавање за оваа проблематика. За се што правите во животот, за во секоја работа да стигнете до целта, мора да направите план, односно стратегија.

Стратегијата е збир на правила кои треба да ги почитуваме. Ние ќе ви претставиме неколку правила кои ги практикуваат професионалните обложувачи.

Кладењето не е забава, туку професија

Немојте да играте само за фудбалот да ви биде поинтересен. Доколку секој ден изиграте по неколку тикети, вие сте веќе драг клиент на обложувалницата. Немојте да правите многу тикети со мали влогови, бидејќи со поголем влог полесно се остварува добивка.

Бидете реални

Верувам дека секој ден гледате тикети каде што некој погодил и 20 натпревари и зел милиони, но запаметете дека таквите добивки се многу ретки и за нив треба голема количина на среќа. И вие може да гирате на тој начин и да чекате нешто што нема да се случи, но подобро прифатете ја реалноста и изиграјте три или четири натпревари.

Немојте да играте како навивач, туку како обложувач

Не играјте на тимовите за кои навивате или за кои сакате да победат. Секогаш анализирајте го натпреварот од неутрален агол, а не како навивач.

Коефициентите не се точно мерило во однос на силата

Коефициентите за секој меч се поставени врз проценка од обложувалницата. Бидејќи знаеме дека кладилницата ја интересира само профит, коефициентите обично се менуваат во зависност од тоа колку е уплатено на тој натпревар. Најдобро е да земете лист и да ги покриете коефициентите, па потоа да составите тикет.

Водете сметка за своите пари

Тоа е тоа што професионалците ги издвојуваат од обичните играчи. Просечен играч, а воедно и спонзор на обложувалницата незнае да располага со парите. Одвојте пари за обложување и научете се да управувате со нив.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*