Систем за обложување на Over/Under 2.5 голови!

систем за обложување

Ова е стратегија за помалку/повеќе 2.5 голови во фудбалот, каде што предвидувате дали ќе биде повеќе или помалку од два и пол голови на натпреварот.

Системот се заснова на статистика и за негова примена потребно е малку да пресметувате, но досега оваа стратегија се покажала како успешна.

Да замислиме натпревар помеѓу екипата А и екипата Б, притоа екипа А е домаќин.

Прво треба да се провери колку во пресек екипа А дава и прима голови на домашен терен. Обично се земаат во предвите последните 5 дуели. Заклучуваме дека екипа А дава 2.1 гол, а прима 1.2 гола што вкупно е 3.3 голови на домашен терен за оваа екипа.

Потоа треба да се провери колку екипа Б дава и прима голови на гостување. Да претпоставиме дека екипа Б во просек дава 1.75, а прима 1.15 голови, што вкупно е 2.9 голови.

Потоа се собираат двата најмали броеви: 1.2 + 1.15 = 2.35 и тоа е минимум голови на натпреварот на овие две екипи. На ист начин се збираат двете поголеми вредности: 2.1 + 1.75 = 3.85, а тоа е максимумот на голови на натпреварите од овие екипи.

Средната вредност на минимумот и максимумот е 3.1, а тоа е доста повеќе од 2.5 голови, па овде би требало да се обложуваме на ПОВЕЌЕ.

Ако просекот е 2.7 и повеќе треба да се кладите на ПОВЕЌЕ, а ако е 2.30 и помал треба да се кладите на ПОМАЛКУ. Ако просекот на головите е измеѓу 2.30 и 2.70, тогаш шансите се еднакви и за едниот и за другиот знак, па наша препорака е тој пар да го прескокнете.

Најдобро е овој систем да го испробате во онлајн обложувалницата на Coinbet24, бидејќи таму ќе ги најдете најголемите коефициенти за обложување на Over/Under.

Испробај го системот Over/Under во Coinbet24

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*