Се фалите дека сте добар типстер? Покажи го твоето знаење на Кладење.мк!

типови

Тимот на Кладење.мк напорно работеше за да ја воведи опцијата, секој како член да може да ја објавува типови на оваа страна.

Засега додека сме мал број на членови кои пишуваат типови нема никаква награда, но со тек на време кога бројката ќе порасне,планирано е  најдобрите типстери да се наградуваат со ваучери за обложување.

Во оваа статија детално и со слики ќе ви објаснеме како да креирате тип и да го споделите со читателите на Кладење.мк. Имајте на ум дека креирајњето на тип одзема само неколку минути, а вие и вашето знаење може да придонесете за добивка на многу членови.

Чекор бр. 1 – Конектирај се или најави се на Кладење.мк

Најавувањето трае само неколку секунди и не ви треба ништо друго, доколку имате Фејсбук профил.

Чекор бр.2  – Креирај тип

Во горниот десен агол се наоѓа копчето креирај тип. Со притискање на тоа копче вие ќе бидете пренасочени кон страната за пишување на тип.

Чекор бр. 3 – Креирање тип

 • Sport – Избирате спорт  (фудбал, тенис, кошарка и сл.)
 • Region – Избирате земја и лига
 • Match – Го избирате натпреварот кој сакате да го типувате
 • Market Type – Тука го избирате типот (конечен тип, голови, картони и сл.)
 • Period – Тука избирате во кој дел од натпреварот типувате – (прво полувреме, второ полувреме, крај)
 • Outcome Type – Изберете го знакот (1х, х2, 1/1, под 2.5 и сл.)
 • Bookmaker – Изберете ја обложувалницата со најголем коефициент
 • Odds – Впишете ја вредноста на коефициентот
 • Единици – Оваа бројка е вашиот влог од 1 до 10
 • Title – Напишете ги екипите кои играат ( Реал Мадрид – Барселона)
 • Теaser – Краток вовед (вашето очекување)
 • Description – Накратко напишете ја вашата анализа, односно зошто сте го избрале тој тип
 • Кликнете на поднеси тип и вашиот тип е креиран

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*