Ќумбев прогнозира на ЕУРО 2020: Прво коло во групата А

Ќумбев

Стартуваме со анализа и предлози на ЕУРО 2020, од поранешни македонски фудбалери и репрезентативци. Прв стартува Панче Ќумбев, поранешен македонски репрезентативец и актуелен претседател на Синдикат на фудбалери на Македонија. Тој е задолжен за групата А, па д аги погледнеме неговите предлози за оваа група од првото коло.

Да потсетиме, Ќумбев ќе ги прогнозира групите А, Ц и Е, додека останатите три групи ќе ги анализира и прогнозира Александар Васовски.

Турција-Италија

Интересен натпревар на отворање на европското првенство. Иако на хартија Турција е домаќин, Италија си го отвора првенството на Олимпико во Рим. Италија за мене е можно изненадување, односно прикриен фаворит а првенството. Манчини е одличен тренер и добро си ја врши селекторската работа.

Турците имаат сериозна селекција и фактот дека во последните 20 натпревари имаат само два пораза доволно зборува за нив и нивните квалитети. Во оваа група фаворит за мене е Италија а за втото место ќе се борат Швајцарија, Турција и Велс. На овој натпревар би типувал 2 и сигурен сум дека Италија со победа ќе го отвори Еуро 2020. Фактот дека до сега Турција никогаш не славела над Италија ми дава за право да верувам во момците на Манчини.

ТИП: Турција-Италија – 2 @ 1.53 во Bet365

Велс -Швајцарија

Блага предност овде давам за Швајцарија. Со селектор кој долго ја води оваа репрезентација и со одлични поединци швајцарците се благ фаворит на овој дуел. Но не смееме да го отпишеме ниту фудбалерите на Велс кој беа најпријатно изненадување на последното Европско првенство.

Швајцарците одлично ги одиграа подготвителните натпревари пред Европското првенство, ги добија сите три натпревари со одлична гол разлика 12-3 и затоа овде ја имаат предноста. Би типувал Х2 со најмалку два гола на натпреварот.

ТИП: Х2 и 2+ @ 1.54 во Bet365

Квоти за ЕУРО 2020


ДатумГрупаНатпреварTип 1 x 2
11.06.2021
21:00 ч.
Група АТурција - Италија
12.06.2021
15:00 ч.
Група АВелс Швајцарија
12.06.2021
18:00 ч.
Група БДанска Финска
12.06.2021
21:00 ч.
Група ББелгија Русија
13.06.2021
15:00 ч.
Група ДАнглија Хрватска
13.06.2021
18:00 ч.
Група ЦАвстрија Македонија
13.06.2021
21:00 ч.
Група ЦХоландија Украина
14.06.2021
15:00 ч.
Група ДШкотска Чешка
14.06.2021
18:00 ч.
Група ЕПолска Словачка
14.06.2021
21:00 ч.
Група ЕШпанија Шведска
15.06.2021
18:00 ч.
Група ФУнгарија Португалија
15.06.2021
21:00 ч.
Група ФФранција Германија
16.06.2021
15:00 ч.
Група БФинска Русија
16.06.2021
18:00 ч.
Група АТурција Велс
16.06.2021
21:00 ч.
Група АИталија Швајцарија
17.06.2021
15:00 ч.
Група ЦУкраина Македонија
17.06.2021
18:00 ч.
Група БДанска Белгија
17.06.2021
21:00 ч.
Група ЦХоландија Австрија
18.06.2021
15:00 ч.
Група ЕШведска Словачка
18.06.2021
18:00 ч.
Група ДХрватска Чешка
18.06.2021
21:00 ч.
Група ДАнглија Шкотска
19.06.2021
15:00 ч.
Група ФУнгарија Франција
19.06.2021
18:00 ч.
Група ФПортугалија Германија
19.06.2021
21:00 ч.
Група ЕШпанија Полска
20.06.2021
18:00 ч.
Група АИталија Велс
20.06.2021
18:00 ч.
Група АШвајцарија Турција
21.06.2021
18:00 ч.
Група ЦМакедонија Холандија
21.06.2021
18:00 ч.
Група ЦУкраина Австрија
21.06.2021
21:00 ч.
Група БФинска Белгија
21.06.2021
21:00 ч.
Група БРусија Данска
22.06.2021
21:00 ч.
Група ДХрватска Шкотска
22.06.2021
21:00 ч.
Група ДЧешка Англија
23.06.2021
18:00 ч.
Група ЕСловачка Шпанија
23.06.2021
18:00 ч.
Група ЕШведска Полска
23.06.2021
21:00 ч.
Група ФГерманија Унгарија
23.06.2021
21:00 ч.
Група ФПортугалија Франција
26.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 1
Втор од А – Втор од Б
26.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 2
Прв од А – Втор од Ц
27.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 3
Прв од Ц – Трет од Д/Е/Ф
27.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 4
Прв од Б – Трет од А/Д/Е/Ф
28.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 5
Втор од Д – Втор од Е
28.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 6
Прв од Ф – Трет од А/Б/Ц
29.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 7
Прв од Д – Втор од Ф
29.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 8
Прв од Е – Трет од А/Б/Ц/Д
02.07.2021
18:00 ч.
1/4
Натпревар: 1
Победник од 6 – Победник од 5
02.07.2021
21:00 ч.
1/4
Натпревар: 2
Победник од 4 – Победник од 2
03.07.2021
18:00 ч.
1/4
Натпревар: 3
Победник од 3 – Победник од 1
03.07.2021
21:00 ч.
1/4
Натпревар: 4
Победник од 8 – Победник од 7
06.07.2021
21:00 ч.
1/2
Натпревар: 1
Победник од 2 – Победник на 1
07.07.2021
21:00 ч.
1/2
Натпревар: 2
Победник од 4 – Победник од 3
11.07.2021
21:00 ч.
ФиналеПобедник од 1 – Победник од 2

Сите квоти за ЕУРО 2020 ТУКА

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*