Основни правила кога присуствувате на натпревар на Националната арена во Букурешт ( за навивачи на Македонија )

ЕУРО 2020 Македонија

Во време на светска пандемија и неверојатни услови за организација на едно големо фудбалско натпреварување, УЕФА им даде слобода на земјите домаќини да одлучуваат во врска со протоколите.

Истите се различни во секоја земја домаќин и доколку сакате да патувате, треба секојдневно да ги следите правилата, бидејќи истите можат да подлежат на секојдневни промени, се во зависност од епидемиолошката состојба и властите во земјата.

Нас прво не интересираат правилата во Романија:

-Држете растојание од најмалку 1,5 метри до другите навивачи.
-Носете маска за лице – маската мора да ги покрива устата и носот постојано. Препорачуваме да носите дополнителни маски за секој случај.
-Пристигнете на стадионот во рамките на доделениот 30-минутен временски слот.
-Не зафаќајте друго место освен она на вашиот билет.
-Често мијте ги и дезинфицирајте ги рацете. Можете да најдете станици за дезинфекција низ целиот стадион.
-Не се ракувајте. Избегнувајте прегратки и каков било близок контакт со други.
-Останете на своето место за време на полувреме и ограничете ги вашите движења од и до вашето седиште што е можно повеќе.
-Секогаш следете ги знаците што покажуваат по кој пат да тргнете.
-Не доаѓајте на стадионот ако се чувствувате лошо или имате некои симптоми на КОВИД-19.

Билет на мобилен натпревар, лична карта и маска за лице

Пред да се упатите на стадионот, проверете дали имате мобилен билет за натпревар, пасош или лична карта, како и маска за лице.

Време за влез на стадион преку слотови

За да бидат сите безбедни, УЕФА создаде слотови за време на влез за секој имател на билети. Имате 30 минути прозорец за да пристигнете на стадионот. Овие слотови се создадени така што може да се следат упатствата за социјално растојание.

Негативен тест, доказ за вакцина или потврда за претходна инфекција со КОВИД-19

За влез во стадион ќе биде потребен негативен тест за КОВИД-19, доказ за вакцина против КОВИД-19 или потврда за имунитет на КОВИД-19 (валиден во рок од три месеци).

Капацитет на стадионот во Букурешт

Според сегашното планирање, Националната арена во Букурешт ќе биде домаќин на 13.000 навивачи по натпревар. Тоа е околу 25% од капацитетот на стадионот.

Квоти за ЕУРО 2020


ДатумГрупаНатпреварTип 1 x 2
11.06.2021
21:00 ч.
Група АТурција - Италија
12.06.2021
15:00 ч.
Група АВелс Швајцарија
12.06.2021
18:00 ч.
Група БДанска Финска
12.06.2021
21:00 ч.
Група ББелгија Русија
13.06.2021
15:00 ч.
Група ДАнглија Хрватска
13.06.2021
18:00 ч.
Група ЦАвстрија Македонија
13.06.2021
21:00 ч.
Група ЦХоландија Украина
14.06.2021
15:00 ч.
Група ДШкотска Чешка
14.06.2021
18:00 ч.
Група ЕПолска Словачка
14.06.2021
21:00 ч.
Група ЕШпанија Шведска
15.06.2021
18:00 ч.
Група ФУнгарија Португалија
15.06.2021
21:00 ч.
Група ФФранција Германија
16.06.2021
15:00 ч.
Група БФинска Русија
16.06.2021
18:00 ч.
Група АТурција Велс
16.06.2021
21:00 ч.
Група АИталија Швајцарија
17.06.2021
15:00 ч.
Група ЦУкраина Македонија
17.06.2021
18:00 ч.
Група БДанска Белгија
17.06.2021
21:00 ч.
Група ЦХоландија Австрија
18.06.2021
15:00 ч.
Група ЕШведска Словачка
18.06.2021
18:00 ч.
Група ДХрватска Чешка
18.06.2021
21:00 ч.
Група ДАнглија Шкотска
19.06.2021
15:00 ч.
Група ФУнгарија Франција
19.06.2021
18:00 ч.
Група ФПортугалија Германија
19.06.2021
21:00 ч.
Група ЕШпанија Полска
20.06.2021
18:00 ч.
Група АИталија Велс
20.06.2021
18:00 ч.
Група АШвајцарија Турција
21.06.2021
18:00 ч.
Група ЦМакедонија Холандија
21.06.2021
18:00 ч.
Група ЦУкраина Австрија
21.06.2021
21:00 ч.
Група БФинска Белгија
21.06.2021
21:00 ч.
Група БРусија Данска
22.06.2021
21:00 ч.
Група ДХрватска Шкотска
22.06.2021
21:00 ч.
Група ДЧешка Англија
23.06.2021
18:00 ч.
Група ЕСловачка Шпанија
23.06.2021
18:00 ч.
Група ЕШведска Полска
23.06.2021
21:00 ч.
Група ФГерманија Унгарија
23.06.2021
21:00 ч.
Група ФПортугалија Франција
26.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 1
Велс Данска
26.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 2
Италија Австрија
27.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 3
Холандија Чешка
27.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 4
Белгија Португалија
28.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 5
Хрватска Шпанија
28.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 6
Франција Швајцарија
29.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 7
Англија Германија
29.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 8
Шведска Украина
02.07.2021
18:00 ч.
1/4
Натпревар: 1
Швајцарија Шпанија
02.07.2021
21:00 ч.
1/4
Натпревар: 2
Белгија Италија
03.07.2021
18:00 ч.
1/4
Натпревар: 3
Чешка Данска
03.07.2021
21:00 ч.
1/4
Натпревар: 4
Украина Англија
06.07.2021
21:00 ч.
1/2
Натпревар: 1
Италија Шпанија
07.07.2021
21:00 ч.
1/2
Натпревар: 2
Англија Данска
11.07.2021
21:00 ч.
ФиналеИталија Англија

Сите квоти за ЕУРО 2020 ТУКА

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*