ЕУРО во услови на КОВИД – протоколи, правила, информации

ЕУРО 2020 Ковид

По официјалното објавување на веста, сега и дефинитивно знаеме дека навивачите ќе имаат дозвола да присуствуваат на стадионите на ЕУРО 2020! УЕФА за да им помогне на имателите на билети даде одговори за некои од најчесто поставуваните прашања.

Дали гледачите ќе можат да присуствуваат на натпреварите на ЕУРО 2020?

Да! Фановите ќе можат да присуствуваат на натпреварите на ЕУРО 2020 ова лето.

Во моментов девет градови домаќини ги потврдија капацитетите на стадионите, вклучувајќи ги Амстердам, Баку, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Глазгов, Лондон, Рим и Санкт Петербург.

Градовите Билбао во Шпанија, Даблин во Р.Ирска и Минхен во Германија имаа рок до 23-ти април да дадат дополнителни информации за нивните планови.

Непопустливост на градските власт во Даблин и Билбао во однос на присуството на публика на стадионите ги чинеше губење на организацијата на натпреварите од претстојното Европско првенство.

ЕУРО 2020 Ковид

Колку навивачи ќе бидат дозволени на стадионите

Санкт Петербург и Баку потврдија капацитети со исполнетост од 50%.

Будимпешта има за цел да биде домаќин со 100% од капацитетот на стадионот, но со строги услови за влез на стадионот за гледачите.

Амстердам, Букурешт, Копенхаген, Глазгов и Рим ќе бидат домаќини на 25% – 33% од капацитетите на стадионите.

Лондон потврди минимален капацитет од 25% за првите три натпревари во групата и осминафиналето.

Амстердам, Букурешт, Копенхаген и Санкт Петербург ја одржуваат отворена опцијата за зголемување на бројот на дозволени навивачи на стадионите. Лондон исто така се надева дека ќе потврди поголем капацитет за полуфиналето и финалето, но за таа одлука ќе се чека до почетокот на месец Јуни.

Како беа донесени одлуките околу исполнетоста на капацитетите на стадионите?

Одлуките ги донесоа домаќините. Клучен индикатор беше проекцијата на подобрена здравствена состојба во нивните земји. Беа земени во предвид многу фактори, вклучувајќи го и локалното вакцинирање, нивните планови за повторно отворање на економијата и очекуваното забавување на вирусот поради потоплите температури.

Во многу земји, ЕУРО 2020 веќе беше дел од нивната национална стратегија за закрепнување од економските последици.

Покрај тоа, УЕФА тесно соработуваше со Светската здравствена организација (СЗО) за да ја прилагоди алатката за проценка на ризикот на СЗО COVID-19 за ЕУРО 2020.

Квоти за ЕУРО 2020


ДатумГрупаНатпреварTип 1 x 2
11.06.2021
21:00 ч.
Група АТурција - Италија
12.06.2021
15:00 ч.
Група АВелс Швајцарија
12.06.2021
18:00 ч.
Група БДанска Финска
12.06.2021
21:00 ч.
Група ББелгија Русија
13.06.2021
15:00 ч.
Група ДАнглија Хрватска
13.06.2021
18:00 ч.
Група ЦАвстрија Македонија
13.06.2021
21:00 ч.
Група ЦХоландија Украина
14.06.2021
15:00 ч.
Група ДШкотска Чешка
14.06.2021
18:00 ч.
Група ЕПолска Словачка
14.06.2021
21:00 ч.
Група ЕШпанија Шведска
15.06.2021
18:00 ч.
Група ФУнгарија Португалија
15.06.2021
21:00 ч.
Група ФФранција Германија
16.06.2021
15:00 ч.
Група БФинска Русија
16.06.2021
18:00 ч.
Група АТурција Велс
16.06.2021
21:00 ч.
Група АИталија Швајцарија
17.06.2021
15:00 ч.
Група ЦУкраина Македонија
17.06.2021
18:00 ч.
Група БДанска Белгија
17.06.2021
21:00 ч.
Група ЦХоландија Австрија
18.06.2021
15:00 ч.
Група ЕШведска Словачка
18.06.2021
18:00 ч.
Група ДХрватска Чешка
18.06.2021
21:00 ч.
Група ДАнглија Шкотска
19.06.2021
15:00 ч.
Група ФУнгарија Франција
19.06.2021
18:00 ч.
Група ФПортугалија Германија
19.06.2021
21:00 ч.
Група ЕШпанија Полска
20.06.2021
18:00 ч.
Група АИталија Велс
20.06.2021
18:00 ч.
Група АШвајцарија Турција
21.06.2021
18:00 ч.
Група ЦМакедонија Холандија
21.06.2021
18:00 ч.
Група ЦУкраина Австрија
21.06.2021
21:00 ч.
Група БФинска Белгија
21.06.2021
21:00 ч.
Група БРусија Данска
22.06.2021
21:00 ч.
Група ДХрватска Шкотска
22.06.2021
21:00 ч.
Група ДЧешка Англија
23.06.2021
18:00 ч.
Група ЕСловачка Шпанија
23.06.2021
18:00 ч.
Група ЕШведска Полска
23.06.2021
21:00 ч.
Група ФГерманија Унгарија
23.06.2021
21:00 ч.
Група ФПортугалија Франција
26.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 1
Велс Данска
26.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 2
Италија Австрија
27.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 3
Холандија Чешка
27.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 4
Белгија Португалија
28.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 5
Хрватска Шпанија
28.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 6
Франција Швајцарија
29.06.2021
18:00 ч.
1/8
Натпревар: 7
Англија Германија
29.06.2021
21:00 ч.
1/8
Натпревар: 8
Шведска Украина
02.07.2021
18:00 ч.
1/4
Натпревар: 1
Швајцарија Шпанија
02.07.2021
21:00 ч.
1/4
Натпревар: 2
Белгија Италија
03.07.2021
18:00 ч.
1/4
Натпревар: 3
Чешка Данска
03.07.2021
21:00 ч.
1/4
Натпревар: 4
Украина Англија
06.07.2021
21:00 ч.
1/2
Натпревар: 1
Италија Шпанија
07.07.2021
21:00 ч.
1/2
Натпревар: 2
Англија Данска
11.07.2021
21:00 ч.
ФиналеИталија Англија

Сите квоти за ЕУРО 2020 ТУКА

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*