Според букмејкерите, Македонија е фаворит во групата од Лигата на Нации

Македонија

Во првата сезона од Лигата на Нации на УЕФА, Македонија заврши прва во својата група и затоа напредуваше во подобрата Лига Ц. Но сега, играме против посилни противници, или подобро кажано нема да играме против селекциите од најслабиот ешалон во Европа.

Ерменија, Естонија и Грузија се нашите противници, но според букмејкерите Македонија е фаворит за освојување на првото место во групата. Така ако сакате да одиграте дека Македонија на крајот ќе биде лидер, ќе добиете коефисиент 2.50. Втор фаворит е Грузија која има само нешто поголем коефициент од Македонија, или 2.75 и овие две репрезентации се одвојуваат од Естонија и Ерменија.

Коефициентот за Ерменија е 4.00, додека за Естонија е дури 11.00. Многу нешта ќе бидат појасни по првото коло, но тогаш коефициентите можат да подлежат на промени, така што овој коефициент за Македонија не е воопшто за потценување. Ако верувате во македонската репрезентација, не се двоумете да одиграте дека на крајот ние ќе бидеме лидери.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*