Осумгодишно момче потпиша договор со тим од е-Спорт вреден 38.000 долари!

Е-Спорт екипата „Тим 33“ потпиша договор со осумгодишниот играч на „Фортнајт“, Џозеф Дин вреден неверојатни 38.000 долари.

Играчите во е-Спортот потпишуваат богати договори за играње на популарните игри, а сега едно момче си ја обезбеди иднината, откако ќе добие 33.000 долари за потписот и компјутер за играње во вредност од 5.000 долари.

„Многумина не ме разбираа сериозно затоа што сум млад. Тим 33 ме следеше и ми дозволи да тренирам и да учам од нив. Среќен сум што станав член на екипата“, кажа момчето.

Дин поради неговите години нема да може да настапува на официјалните турнири, но со оглед дека станува збор за голем талент, Тим 33 смета дека во иднина оваа инвестиција ќе им се исплати.

Неговата мајка има опција да го раскине договорот ако се покаже дека играта му одзема премногу време или влијае на неговите обврски во училиште, а Тим 33 има право да задржи 33 проценти од заработката од продажбата на неговите предмети.

Ние постојано ви нудиме предлози од е-Спортот, а ова е уште еден доказ дека може да се заработи од популарните игри.

Доколку не сте се обложувале на е-Спорт или ако сакате да пробате нешто ново, тоа може да го направите на 1xBetBet365William Hill.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*