Местеле натпревари: Доживотна суспензија за 21-годишен тенисер!

Египќанецот Јусеф Хосам направи дури 21 прекршок за обложување поради што е доживотно суспендиран од тенисот.

Единицата за чување на интегритетот во тенисот вчера објави дека Хосам никогаш повеќе нема да заигра на некој тениски турнир.

Тенисерот учествувал во корупција меѓу 2015 и 2019 година, па за тој период направил дури 21 прекршок на резултатите на тениските натпревари во послабите рангови кои се достапни за обложување во 1xBet.

Тенисерот од Египет најдобар ранг вокариерата имаше во 2017 година, кога беше пласиран на 291 место, додека во моментов беше 820. тенисер, но нема сомнеж дека наскоро ќе биде избришан од АТП-листата.

Семејството Хосам е познато по „местење“ на натпревари, со оглед на тоа дека и постариот брат на Јосеф, односно Карим пред две години доби доживотна суспензија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*