Тајгер Вудс се врати во голем стил, а на еден играч му донесе 1.19 милиони долари!

Тајгер Вудс во неделата се врати на врвот од светскиот голф во свој стил. Тој освои Мастерс, едно од четирите најважни натпреварувања во сезоната.

Со вкупно 15 големи титули во период од 22 години, Вудс му се доближи на Џек Никлаус кој од 1962 до 1986 година нанижа 18 трофеии.

Тајгер во 2008 гдина беше во позиција убедливо да го собори тој рекорд, но личните проблеми и четирите операции го одтргнаа од патот.

„Пред две години не мжев да направам ништо со своето тело и направив операција која ми овозможи да водам нормален живот. После некое време сфатив дека можат и да играм голф. Да добиеш прилика да се вратиш на ваков начин е фантастично и ова е една од најголемите победи“ рече 43 годишниот Вудс.

За 5-та победа на Мастерсот е награден со парична премија во износ од 2.07 милиони долари, а од прилика пола од тоа доби и човек кој веруваше во него и неговите способности, па уплатил 85.000 долари.

Коефициентот на Вудс беше 14, па овој играч заработи 1.19 милиони долари, што е најголема добивка во историјата кога се во прашање облози на голф натпреварувања.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*