Мајстор за обложување: За само 6 евра доби – 100.000 евра! (фото)

Извесен Иван.М (61) од Загреб минатата недела сигурно доживеа еден од најсреќните денови во неговиот живот освои  766.000 куни (повеќе од 100.000 евра) и тоа со влог од само 50 куни (околу шест евра).

Медиумите во Хрватска добивката на среќниот Иван ја прогласија за најголема во историјата на хрватското обложување.

„Не се нервирав премногу, не ми беше прв пат да чекам голема добивка, рака на срце не волку голема. Пред десетина година во истата обложувалница добив 140.000 куни. Се сеќавам дека набрзо потоа ја затворија, па пријателите се шегуваа со мене дека јас сум виновникот“, изјави Иван Иван кој паричната награда ја подигна во понеделникот.

Тој на својот тикет погодил 25 парови.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*