Измени во законот за игри на среќа: Обложувалниците на секој чекор стануваат минато!

Законот за игри на среќа претрпи одредени измени, односно сите обложувалници и казина кои се наоѓаат на помала оддалеченост од 300 метри од основните и средните училишта ќе мора да се затворат.

Според нив, ниту една обложувалница или автомат клуб нема да смее да биде блиску до училиштата.

Со измените се предвидува да се вратат лиценците за секоја деловна просторија за автомат клубовите а кладилниците ќе можат со 500.000 евра депозит да отворат вкупно 50 уплатни места.

Покрај ова се предвидува и воведување на обврска апаратите во автомат клубовите да не смее да бидат постари од една година, бидејќи Владата утврдила дека кај старите апарати не може да се гарантира исправноста на играта.

1 Trackback / Pingback

  1. Бундеслига 21-во коло: Најава, анализа и предлог типови – Kladenje.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*