Како и за сите спортови така и за кошарката букмејкерите во својата понуда ни нудат обложување во живо за овој вид спорт.

Обложување во живо на кошарка всушност значи обложување откако ќе започне натпреварот. Ние се потрудивме да ви ги наведеме основните типови за обложување во живо на кошарка, а тие се:

  • Games Line
  • Прво полувреме
  • Прва четвртина – вкупно (Total)
  • Winning margins
  • Odd/Even

Во прилог со по неколку реченици ќе ви го објаснеме значењето за секој тип поединечно.

Game Lines

Во оваа категорија се вклучени Spread и Total обложувањето

Spread обложувањето го има истото значење како и пред почетокот на натпреварот, односно тоа е хендикеп обложување.

Тоtal обложувањето се однесува на вкупниот број на постигнати поени на натпреварот, односно има зададена граница, а вашата задача е да погодете дали вкупниот број поени ќе биде над или под границата.

Прво полувреме

Ова обложување се однесува на првите две четвртини. Односно тука имате понудено да погодете колку вкупно погодоци ќе има во првите две четвртини или кој ќе биде конечен исход на полувреме.

Прва четвртина – вкупно (Total)

Категоријата на прва четвртина ги опфаќа вкупниот број на поени постигнати за тоа време. Во некои обложувалници покрај вкупниот број поени, може да се сретнете тип за кој ќе биде победник во првата четвртина.

Winning margins

Тука вашата задача е да погодете кој ќе победи и со колку разлика. Пример: Победа на домаќинот со разлика од 1 до 4 поени или победа на гостинот со разлика од 15+ поени. Оваа понуда е различна во сите обложувалници.

Оdd/Even

Во оваа категорија имате изедначени коефициенти во вредност од 1.8 до 1.85, а вашата задача е да погодете дали вкупната бројка на постигнати поени на натпреварот ќе биде парна или непарна. Во поголемите онлајн обложувалници, овој вид на обложување може да е проширен, односно имате можност да типувате за пар/непар и во прво полувреме, па дури и во прва четвртина.