Македонија преку квалификации ќе бара учество на 12. Светско е-Спорт првенство во Израел

Македонската Dota 2 репрезентација ќе игра квалификации, во кои ќе треба да бидеме барем второ место за да се пласираме во следната фаза.

Дуелите на Македонија почнуваат од 16 часот, и тоа против Португалија, по што од 17.15 часот ни следи меч со Турција и на крајот од 18 часот ќе се соочиме против Шведска.

Ова е последната надеж за учество на Македонија на 12. Светско е-Спорт првенство, кое ќе се одржи во Израел.

Ние ви нудиме секојдневно предлози од е-Спортот, односно турнири од CS:GO и Dota 2, па може да ги пронајдете ТУКА.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*