Нов тренд: Обложување на eSports!

Терминот eSports ги опфаќа сите мрежни онлајн игри во кој се натпреваруваат поедници и тимови.

Во последно време, овој вид на забава достигна неверојатна популарност во целиот свет, па веќе се составени тимови кои имаат огромни спонзори, а често најуспешните се наградени и со милионски цифри.

На што може да се обложувате на eSports?

Во најширог поглед, како што и погоре кажавме, овде спаѓаат сите онлајн игри кои имаат натпреварувачки карактер, но дефинитивно најпопуларни се CS:GO, LoL и Dota 2, FIFA20 итн.

Секако, ова се само дел од игрите, но обложувалниците веќе во секојдневната понуда ги имаат горенаведените игри.

Каде можам да се обложувам на eSports?

Доколку сте љубител на eSports, тогаш дефинитивно вие имате големи шанси за заработка. Најдобрите две онлајн обложувалници, 1xBet и Bet365, редовно во својата понуда ја имаат оваа категорија, а искрено и коефициентите не им се за потценување. Доколку сакате да дознате како да се регистрирате на овие две обложувалници, кликнете ТУКА!

Видови на облози за eSports?

Со оглед на тоа дека игрите се нешто каде што може да се анализира и да се виде секој детал од статистиката, тоа е погодно за различни врсти на облози. Меѓутоа, искуството наше вели дека посебно се ужува во традиционалната 1,х,2 игра која е многу попоуларна.

Доколку сте запознаени со терминилогијата на обложувалницата, вие знаете дека 1 означува победа на домаќинот, Х е нерешен исход и 2 е победа за гостите.

CS:GO кладење

Кога се обложувате на CS:GO, единствената опција за кладење ви е 1,Х,2. Со тоа што во овој случај не можете да изиграте Х, бидејќи на крајот на натпреварот мора да има победник, па бирате помеѓу 1 и 2.

LoL кладење

LoL има малку поширок дијпазон за кладење, па може да играте на хендикеп на мапи, тотал на мапи како и OVER/UNDER на бројот на мапи. Но исто како и во CS:GO најпопуларно е кладењето конечен исход, бидејќи исто така Х не е возможен.

Dota 2 кладење

Кладењето на Dota 2 е скоро исто како и на LoL, a исто така и коефициентите го имаат скоро истиот сооднос.

НАПОМЕНА:

Доколку одлучите да се регистрирате во 1xBet или Bet365, не заборавајте го вашиот бонус за добредојде кој е во износ од 100% до 6000 денари во 1xBet и 100% до 25 евра без услови за исплата во Bet365.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*