Back и Lay обложување – Сте слушнале?

back lay обложување

Денес ќе ви претставиме една од најпопуларните стратегии кои вас може да ви донесе убави добики, но може да ја играте само во Betfair онлајн обложувалница.

Иако на почетниците им делува доста комплицирано, таа е многу едноставна. Нејзината суштина е тргување со коефициенти помеѓу 2 играчи.

За почеток ќе ви ги објаснеме двата основни поими:

Back – класична опклада на победа на одредена екипа или доколку играте Х на нерешен исход на натпреварот.

Lay – се обложувате дека екипата нема да победи.

Испробај Back Lay во Betfair

Како функционира играта?

Доколку во фудбалскиот натпревар Партизан – Црвена Звезда, поставите back опклада на победа за Партизан, сами ја одредувате квотата и висината на вашиот влог и чекате некој на вашата понуда да одговори со Lay. Кога ќе случи тоа, вашиот облог се смета склопен.

Во случај Партизан да победи, вие добивате, а вашата добивка ќе биде еднаква на производот од вашиот влог и коефициент, намален за 5% колку што е провизијата за обложувалница. Доколку Партизан не победи, личноста која се обложува против вас, го добива влогот.

Доколку пак сте направиле Lay опклада на Партизан, тогаш ја имате улогата на обложувалница и ја објавувате својата квота како и цифрата која сакате да ја добиете. Тоа е основната разлика на Back и Lay опкладите.

Доколку Партизан победи вие го губите износот еднаков на произоводт од вашата посакувана добивка и коефициентите за изност на посакуваната добивка. Доколку Партизан не победи, вие ги добивате парите на личноста која ја прифатила опкладата.

Многу едноставно, но и возбудливо зар не?

Регистрирај се на Betfair

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*