8 совети за да го подобрите обложувачкото искуство!

совети за обложување

Се прашувате како да го усовршите вашето обложувачко искуство? За почеток почитувајте ги принципите кои за вас ги составија искусните обложувачи:

  1. Изберете да се обложувате на оној спорт, кој најмногу го познавате и немојте да се обложувате на повеќе од два спорта, бидејќи само малку луѓе се успешни на поголем број спортови.
  2. Не можете секој облог да го добиете, но би требало секогаш да го образложите вашиот облог кој сте го уплатиле.
  3. Научете ги „Хендикеп“ облозите (ПРОЧИТАЈ ТУКА ЗА ХЕНДИКЕП), тоа е проверен начин за да пронајдете опклади со високи вредности. Совладувањето на хендикепот не е лесно, но се исплаќа. Најдобро е да го научите од искуство.
  4. Пронајдувајте ги најдобрите коефициенти, а во денешно време тоа е многу лесно. (ВИДИ ТУКА)
  5. Научете се да управувате со своите пари, тоа е една најзначајна вештина која треба да ја поседува секој успешен обложувач. Управувањето со парите е многу едноставно, поставете си одредени правила и придржувајте се кон нив.
  6. Водете евиденција за обложувањето и анализирајте го. Така може да видете која стратегија „работи“  за вас, а која не. Ова вам може да ви биде корисно за вашиот профит да го доведете до максимум.
  7. Држете ги емоциите под контрола и бидете дисциплинирани.
  8. Добар обложувач е воедно и добар математичар. Добриот познавач на спортот, треба да го разбира концептот на вредност на коефициент, да поседува емоционална контрола, дисциплина, трпеливост и најважно да знае да управува со пари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*