Азиски хендикеп: Правила и објаснување!

Основната разлика и предност на азискиот хендикеп е во тоа што се елиминира нерешениот резултат. Со самото тоа што немате три исходи на мечот, туку два, ја намалувате шансата да промашите.

Добро е да знаете дека и кладилниците заработуваат помалку во играта азиски хендикеп, па маргините на профит за класичното 1х2 кладење е 96%, а во азискиот хендикеп маргините се околу 98%, а тоа практично значи дека 2% е поповолно за кладилничарите. Ова е многу важно и оваа игра е многу познат кај играчите кои играат Сигурно обложување. Секогаш е подобро да се изигра адекватната игра со азиски хендикеп, отколку со дупла шанса.

Генерално понудата е поделена на цел број, половина и четвртина, каде што се дава замислена предност на тимот од цел гол (1), половина гол (0.5) или четвртина (0.25 и 0.75).

Кога играш четвртини, тогаш играш два облози, двата на најблиската децимала. Типот, 0.25 се две игри, 0  и 0,5; 1.75 се две игри, 1,5 и 2 и така натаму. Поточно, една половина од твоите уплати одат на едниот, а другиот на другиот облог.

Азиски Хендикеп 0

Означува дека со хендикепот не се фаворизира ниту еден од противниците, а од обложување е тргнат реми резултатот и се обложуваме само на домаќинот или на гостинот. Во случај на нерешен резултат (0:0,1,1..) ни се враќа влогот без разлика на кој сме типувале. Ваквиот хендикеп е познат и како Winner или пак DNB ( draw no bet) односно се пресметува 1 коефициент за тој натпревар доколку заврши со нерешен исход.

Азиски хендикеп (-0,25 и +0,25)

Хендикеп -0,25

Ако екипата на која сте изиграле хендикеп победи со било која разлика, типот е добитен. Ако изигра нерешено, губите пола од влогот, а ако изгуби, го губите облогот.

Хендикеп +0,25

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи, без разлика на резултатот, опкладата е добитна. Ако изигра нерешено добивате пола влог, а другата половина се вложува на типот.
Пробај Азиски Хендикеп на Coinbet24

Азиски Хендикеп (-0,5 и +0,5)

Кај половина хендикепот можете или да добиете или да изгубите. Можност за нерешено нема.

Хендикеп -0,5

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи, го добивате облогот. Ако изигра реми или изгуби, го губите облогот.

Хендикеп +0,5

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи или изигра нерешено, го добивате облогот. Ако изгуби го губите облогот.

Азиски хендикеп (-0,75 и +0,75)

Хендикеп -0,75

Ако екипата на која играте хендикеп победи со 2 или повеќе голови разлика го добивате облогот. Ако победи со 1 гол разлика ви се враќа пола влог, а пола се вложува на коефициентот. Ако изигра нерешено или изгуби, го губите облогот.

Хендикеп +0,75

Ако екипата на кој сте играле хендикеп победи или изигра нерешено, го добивате облогот. Ако изгуби со 1 гол разлика ви се враќа пола влог. Ако изгуби со 2 или повеќе голови разлика го губите облогот.

Азиски хендикеп (-1,0 и +1,0)

Хендикеп -1,0

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи со 2 или повеќе голови разлика го добивате облогот. Ако победи со 1 гол разлика ви се враќа цел влог. Ако изигра нерешено или изгуби, го губите облогот.

Хендикеп +1,0

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи или изигра нерешено, го добивате облогот. Ако изгуби со 1 гол разлика ви се враќа целиот влог. Ако изгуби со 2 или повеќе голови, го губите облогот.

Азиски хендикеп (-1,25 и +1,25)

Хендикеп -1,25

Ако екипата на која сте изиграле хендикеп победи со 2 или повеќе гола разлика, го добивате облогот. Ако победи со 1 гол разлика ви се враќа само пола од влогот,а доколку изигра нерешено или изгуби, го губите влогот.

Пробај Азиски Хендикеп на Coinbet24

Хендикеп +1,25

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи или изигра нерешено, го добивате облогот. Ако изгуби со 1 гол разлика, ви се враќа пола од влогот, а пола се вложува на коефициентот. Ако изгуби со 2 или повеќе гола, го губите облогот.

Азиски Хендикеп (-1,5 и +1,5)

Хендикеп -1,5

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи со 2 или повеќе голови разлика ја добивате опкладата. Сите останати исходи се недобитни.

Хендикеп +1,5

Ако екипата на која сте играле хендикеп изгуби со 1 гол разлика, изигра нерешено или победи, ја добивате опкладата. Ако изгуби со 2 или повеќе гола, го губите облогот.

Азиски Хендикеп (-1,75 и +1,75)

Хендикеп -1,75

Ако екипата на која сте играле хендикеп победи со 3 или повеќе голови разлика, ја добивате опкладата. Ако победи со 2 гола разлика, ви се враќа пола од влогот. Ако победи со 1 гол разлика, изигра нерешено или изгуби, го губите облогот.

Хендикеп +1,75

Ако екипата на коа сте играле хендикеп изгуби со 1 гол разлика, изигра нерешено или победи, го добивате облогот. Ако изгуби со два гола разлика, ви се враќа цел влог,а ако изгуби со 3 и повеќе гола разлика, го гобите облогот.

Пробај Азиски Хендикеп на Coinbet24

1 Trackback / Pingback

  1. Азиски хендикеп: Правила и објаснување! - Sportski

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*