Обложување на голови!

обложување на голови

Покрај различните типови за обложување кои се нудат на одредени парови, постојат и неколку занимливи облози на голови или поени на натпреварот.

Размерот е од наједоставните облози за колку голови ќе има на натпреварот, до оние кои треба да погодете кој ќе постигне прв гол. Во овој текст ќе појаснеме кои се тие облози и кои се најпрофитабилни.

Број на голови на екипата

Прва, а може да кажеме и наједноставна опклада за голови е бројот на голови на одредена екипа. Кај оваа опклада имаме за задача да погодиме колку голови ќе постигне таа екипа. Облогот „помалку“ претставува дека таа екипа нема да постигне ниту еден гол, еден гол или 2 или повеќе голови.

Дава/ не дава гол

Уште една многу популарна игра за голови е дава/не дава гол. Кај оваа опклада се обложуваме дали дотичната екипа ќе постигне гол на натпреварот или не. Обратете внимаение на кои екипи го играте овој знак и избегнувајте ги екипите кои играат тврд и затворен фудбал.

Гол во двете полувремиња

Оваа игра претставува кладење на голови без разлика на која екипа ќе го постигне. За облогот да биде добитен мора да падне еден или повеќе голови во прво полувреме и во второ полувреме. Доколку во едно од двете полувремиња не падне гол, опкладата е недобитна.

Двата тима да постигнат гол

Ова е доста познат тип кој го практикуваат скоро сите обложувачи. Тука е едноставно и чекаме во натпреварот двата тима да постигнат барем по еден гол. Овој тип е добитен доколку двете екипи во натпреварот постигнат барем по еден погодок.

Постои мала варијација на оваа игра, а тоа е типот двата тима да постигнат гол и 3+. Овој тип значи двата тима постигнуваат гол и на натпреварот да има најмалку 3 гола.

Повеќе голови

Како што самиот наслов кажува, овде треба да се погоди во кое полувреме ќе има повеќе голови. Во прво, во второ или колку што ќе има во прво толку и во второ.

Вкупно голови

Ова е еден од најстарите типови за обложување. Вашата задача е да исперете опсег на голови, пример 0-2 гола, 2-4 гола или вкупно голови како што се 3+, 4+, 7+.

Во зависност од обложувалницата постојат и други видови на игри на голови, но овие ние што ги избравме се најпознатите.

Нашата препорака е доколку одлучите да играте на голови, тоа да го испробате во обложувалница на Coinbet24. Таму нудат највисоки коефициенти, а освен тоа ќе си добите и 100% бонус до 6000 денари на вашата прва уплата.

Обложувај се на голови во Coinbet24

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*