Освоил 90 милиони евра на Еуроџекпот, а се уште го нема да си ги подигне!

Финската национална лотарија Веиккаус соопшти дека се уште се чека мистериозниот добитник во го освои Еуроџекпотот во износ од 90 милиони евра, шт е најголема добивка во историја на таа земја.

Регистрирај се на 10Bet

Добитниот тикет е уплатен во супермакеротот Призма во градот Лоима кој се наоѓа во северозапдна Финска. Градот брои вкупно 16.000 жители. На тикетот е одбрана можноста „групно играње“ во која може повеќе играчи да го уплатат тикетот и да го делат трошокот и евентуалната добивка. Тоа значи дека можеби не станува збор за еден добитник, туку за повеќе од нив.

Добиј бонус на 10Bet

Среќникот или среќниците имаат година дена за подигнување на добивката, а тоа можат да го направам единствено со приложување на потврдата во финската лотарија во Хелсинки. Ова е 14 главна награда освоено во Финска, а за прославување на најголемата добивка, лотаријта организира огномет и прослава во градот на мистериозниот милионер.

„Се надеваме дека огнометот ќе го пробуди добитникот и тој ќе се јави за заедно да го испиеме традиционалното кафе кое го пиеме со нашите добитници“ велат од финската лотарија.

Добиј бонус на 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*