Бонус за кладење

бонус за кладење

Бонусот за кладење претставува средства кои ви ги доделува обложувалницата со цел бесплатно да ги пробате услугите кои ви ги нуди таа обложувалница.

Вредноста на бонусот е различна во сите обложувалници, односно вредноста му зависи и од неговиот вид.

Најчесто сите бонуси имаат едно, исто, заедничко правило, освен бонусите за лојалност и бонусот за обложување без ризик, поточно пред да направите повлекување, треба да исполнете еден услов.

Тој услов е да го изиграте бонусот и уплатата неколку пати на коефициент најчесто поголем од 1.5. Секако ова е еден вид заштита кој го имаат обложувалниците кои нудат бонус, бидејќи доколку може одма да го повлечете бонусот замислете во колкава загуба би биле обложувалниците.

Сепак, вие сте тие кои го даваат последниот збор, односно вие одлучувате дали ќе се обложувате онлајн или во блиската обложувалница.

Подолу во неколку реченици ќе напиешеме објаснување за неколку најпознати видови бонус кои ги нудат онлајн обложувалниците.

Како најпознати видови бонус може да ги наведеме:

  • Добредојде бонус
  • Бонус без депозит
  • Бонус за лојалност
  • Бонус за комбо тикет
  • Обложување без ризик
  • Специјални бонуси

Добредојде бонус

Поради огромната конкуренција на пазарот за обложување, секоја обложувалница се труди што повеќе и повеќе да привлечи клинети, па затоа нудат и високи бонуси, односно нивната цел е да ве заинтригираат да бидете баш нивни корисник.

Еве ќе ви наведеме еден пример за „добредојде бонус“:
Обложувалницата на 10Bet нуди 100% бонус до 100 евра на вашата прва уплата. Погледни ТУКА!

Доколку отворите сметка во обложувалницата на 10Bet и направите уплата од 10 евра, на вашата сметка автоматски ќе се кредитираат уште 10 евра. Зошто да не ја искористите оваа фантастична можност и вашите 10 евра да вредат како 20?

Регистрирај се на 10Bet

Пред да го земете бонусот, наша препорака е внимателно да ги прочитате условите и правата за користење на истиот. Можеби тој бонус не важи за земјата во која живеете или пак бонусот има високи рестрикции.

Бонус без депозит

Да, добро прочитавте. Постои и ваков вид на бонус, односно обложувалницата ви дава средства веднаш штом ќе се регистрирате. Всушност, вие само ја отварате сметката, правите верификација, односно потврдувате дека не станува збор за лажно лице и најчесто во рок од 24 часа сметката ви се кредитира со средства од обложувалницата. Ние лично не го препорачуваме овој вид бонус, бидејќи рестрикциите им се на највисоко ниво и повлекувањето на средствата ќе стане доста сложено.

Пример за бонус без депозит:

Онлајн обложувалницата нуди бонус без депозит. Вие ја отварате вашата сметка во таа онлајн обложувалница и салдото веднаш има 20 евра. Тие 20 евра ако ги изгубите никому ништо, но ако ги направите 200 сигурно ќе посакате да ги повлечете. Е тогаш веќе почнуваат компликациите. Најчесто ќе ви бараат уплата од минимално 30 евра, па потоа вашите 30 евра и остварените 200, всушност 230 евра ќе треба да ги изиграте најмалку 10 пати на коефициент поголем од 2. Со еден збор треба 10 пати со ред да погодите коефициент 2 за влог од 230 евра. Нам сето тоа ни се чини како невозможно и доста комплицирано, па затоа овој вид на бонус не го препорачуваме на нашите читатели.

Бонус за лојалност

Доколку секојдневно се занимавате со спортско обложување веќе време е да почнете да играте онлајн. Веруваме дека кога ќе појдете во блиската обложувалница вам ве познааваат дека играте секојдневно, но која корист од тоа?
Доколку секој ден играте на онлајн обложувалница, тие водат грижа за лојалноста на корисиниците и знаат соодветно да ве наградат со скромна сума на пари. Најчесто оваа сума се движи од 5 до 10 евра, но колку е сумата во локланата обложувалница? Се разбира 0 или во ретки случаеви 50 – 100 ден.

Пример за бонус за лојалност:

Онлајн обложувалницата на Bet365 води посебна грижа за лојалните корисници.  Еве како бонус период ќе го земеме од среда до вторник  на неделно ниво и вие ставате по 2 евра на било кој спортски облог, веќе во четврток ќе ви стигне порака со содржина дека вашиот бонус за лојалност веќе ве чека. Најчесто вредноста на овој бонус како што погоре напишавме е 5 до 10 евра, но зошто да не ги добиете кога веќе секојдневно се обложувате?

Бонус за комбо тикет (комбиниран тикет)

Комбо тикетот најчесто опфаќа 4 или повеќе натпревари изиграни на еден тикет. Овој вид на бонус процентуално се разликува од обложувалница до обложувалница, но најчесто почнува од 5%, а во некои обложувалници достигнува дури и до 200% повеќе на можната добивка.
Регистрирај се на William Hill

Обложување без ризик

Оваа понуда од онлајн обложувалниците најчесто важи за новите корисници кои ќе се регистрираат. Вредноста се движи од 10 – 30 евра. Всушност вие депонирате 10 евра на вашата сметка и правите облог во таа вредност, па доколку тикетот е недобитен средствата ќе ви бидат рефуднирани на вашата сметка. Со еден збор, на првиот облог вие не ја ризикувате вашата готовина.

Пример за обложување без ризик:

Oбложувалницата на Unibet има фантастична понуда, односно за сите нови корисници кои ќе се регистрираат им нуди обложување без ризик до 25 евра. За повеќе информации прочитајте ТУКА! Поточно, вие уплаќате 25 евра и ги вложувате на одреден натпревар. Доколку облогот е недобитен, влогот од 25 евра ви се враќа на сметката.
Регистрирај се на Unibet

Специјални бонуси

Овие бонуси се доделуваат за време на големите натпреварувања или за дерби натпреварите.

Пример за специјален бонус:

Последниот специјален бонус од Bet365 беше за обложување во живо на натпреварот помеѓу Челси – Манчестер Јунајтед. Тие нудеа 5 евра бесплатни средства за обложување во живо на овој натпревар, а условот за да ги добиете овие 5 евра беше едноставен, односно требаше да ставите 5 евра влог на овој натпревар пред неговото започнување на било која игра. Значи за 5 евра добивате 10 евра влог.

Регистрирај се на Bet365

Како и да е погоре напишавме дека одлуката е само ваша, но високите бонуси се огромна причина за вие да започнете со онлајн обложување.

Имајте на ум дека во онлајн обложувањето имате комплетна дискреција, не чекате ред, огромен избор на игри и се разбира високи бонуси.

Пред да отворите сметка во некоја онлајн обложувалница прочитајте ги рецензиите за најголемите онлајн обложувалници ТУКА, прегледајте ги бонусите ТУКА и доколку имате некое прашање или ви треба асистенција, без двоумење контактирајте не на нашата Facebook СТРАНА.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*