Кладење на интернет – онлајн кладење

онлајн кладење

Онлајн кладење станува познато во 1996 година, и тогаш е на едно многу незавидно ниво. Се случуваше да има неисплатени добивки и преку ноќ да се затвораат онлајн кладилници. Денес тоа е регулирано и контролирано и кладилниците се легални. А онлајн спортското кладење е многу безбедно и едноставно.

Корисничка сметка ќе отворите лесно и многу брзо може да започнете да се кладите. Голем број од најдобрите обложувалници се одамна присутни на овие простори, а голем е и бројот на сајтови кои се преведени. За сите почетници или оние кои не знаат ни еден странски јазик преведениот интерфејс може значително да им го олесни користењето и навигацијата.

Долго време во Македонија имавме проблем со интернет плаќањето, но со појавувањето на странските банки во Македонија има сигурни картички кои може да се користат за онлајн кладење. Начинот на кој функционира е прво да уплатите на интернет сметка, со која после уплаќате на кладилницата. Исплатата е на ист начин.

онлајн кладење

Започнување со онлајн кладење

Прво што треба да направите е да отворите сметка и да се регистрирате. Отварањето сметка и регистрацијата на онлајн кладилниците е многу едноставно. Вие треба да сте полнолетни за да започнете со кладење. За да се регистрирате треба да внесете основни податоци.

Единствено нешто што останува за успешно започнување со кладење е финансиски средства на вашата сметка. Некои обложувалници дури пред исплатата бараат некои додатни податоци за вас како на пример број на пасош или лична карта, потврда од телефон или слично. Секоја кладилница нуди различни и повеќе начини за уплата и исплата на добивките. А исто така таму ќе најдете и опис на начините кои ви се достапни, се со цел полесно снаоѓање.

Ставање на средства на вашата сметка

EcoPayz

Ова е одличен начин за ставање на средства за играње на вашата сметка. Уплатите може да ги направите со VISA платежни картички, банкарски трансфер, PlaySafe и други. Провизијата за уплата со платежна картичка е околу 2,9%, а за банкарски трансфер нема провизија. Трансфер на блиски или роднини е од една на друга EcoPayz сметка е со нула провизија. Ова е одлична затоа што има поддршка и за земји надвор од Европска Унија. Предноста е што парите може да ги чувате дури во 50 различни валути, а може да поседувате и 3 различни EcoPayz сметки.

Банкарски трансфер

За да може да направите банкарски трансфер треба да имате отворено девизна сметка. Пред уплатата на страницата на онлајн кладилницата треба да ги запишете нивните податоци, адреса, име, банка, SWIFT код или IBAN код. Овие податоци ќе ги добиете кај интернет кладилницата кога ќе изберете банкарски трансфер на уплата. Со дибиените податоци вие одите во банка и вршите уплата.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*