Поради големата конкуренција во онлајн обложувањето се почесто се сретнуваме со поимoт Free Bets.

Всушност тоа значи дека вие имате шанса да се стекнете со добивка преку средства кои ви ги дала обложувалницата во знак на благодарност за тоа што сте станале нивни член.

Во оваа статија ќе кажеме неколку реченици за недостатоците на бесплатните облози.

Како пример ќе земеме една анонимна обложувалница која во својата понуда има Free Bets за нови корисници, односно нудат 25 евра за сите кои ќе отворат сметка на нивниот сајт.

Во условите и правата за користење на бонусот пишува дека најпрво треба да ставите влог од вашата готовина на коефициент со најмала вредност од 2, па потоа тие ќе ја кредитираат вашата сметка со дополнителни 25 евра.

Во суштина онлајн обложувалницата ве условува каде да ги ставите вашите сопствени пари пред да ви ги даде бесплатните 25 евра. На овој начин вам ви е диктирано да се обложете на најмалку 2 коефициент.

Како недостатоци ќе ги наведеме:

  • Средствата не се добиваат така лесно, односно мора прво да вложите од вашата готовина, па потоа да добиете средства од онлајн обложувалницата
  • За да ги добиете средствата ќе мора да ги исполните одредените услови
  • Пред да направете повлекување, мора да ги изиграте неколку пати на коефициент не помал од 2
  • Добиените средства неможе да ги исплатите, односно може да ја добиете само добивката која сте ја оствариле

Овие правила и услови се различни од обложувалница до обложувалница. Затоа пред да го земете бонусот внимателно прочитајте ги права и условите за користење, па потоа донесе одлука дали да треба да ја користете промоцијата или не.

Практично, вие за да добиете бонус 25 евра треба да вложите свои 25 евра. Но како и да е, во локалните обложувалници на никој начин неможе да добиете бонус, па затоа размислете уште еднаш дали ви треба сметка на онлајн обложувалниците.