Совети за обложување на картони!

обложување на картони

Со оглед на тоа што фудбалот е најпопуларен спорт кај обложувачите, обложувалниците за него нудат и најмногу различни типови кои може да ги играте.

Така со тек на време почна и вкупниот број на жолти картони на натпреварот, а тоа е дали ќе има црвен картон, па се до тоакој играч ќе добие жолт картон. Во продолжение на текстот ќе ви напишеме неколку битни работи кои треба да ги следите пред да се одлучите за кладење на картони на фудбалски натпревар.

Судија

Најважниот фактор кој треба да го гледате пред да се обложите на картони е кој судија ќе го суди натпреварот. Постојат судии кои сакаат погруба игра, а постојат и оние кои свират за секој контакт, па затоа е многу важно да се внимава кој ќе го суди натпреварот. Исто така има и такви кои многу често делат црвени картони, па внимавајте и на тој детал.

Симулирање

Верувам дека безброј пати сте слушнале како некој играч редовно симулира фаули и тоа ви е доста добар аргумент за играње на повеќе жолти картони на тој натпревари. Дури и во случај судијата да забележи дека се работи за симулација, тој играч кој симулира ќе добие картон, па така нам тоа ни е од голема корист.

Дерби натпревар

Општо е познато дека дерби натпревари секогаш се напнати и незгодни за играње. Поради тоа многу обложувачи ги избегнуваат тие натпревари, но играњето на вкупен број картони на таквите дуели е секогаш паметен облог. Сите играчи се под притисок, а замислете како им е на судиите кои судат. Поради тоа на дерби натпреварот најдобар тип кој може да го изиграте е вкупен број на картони.

Ароганција

Како што секој клуб има играч кој симулира, така има и играч кој е темпераментен и се кара со судиите. Како и да е, тие играчи кога играте на картони ви се најпотребни.

Силна одбрана

Иако не мора ова да значи, но јакиот одбрамбен играч гарантира цврстина и поради тоа може да добие картон. Освен самиот конктат, неретко се случува да направи прекршок откако противникот ќе помине.

Освен овие пет фактори кои имаат влијане на облогот на картони, многу битен фактор е и среќата на која не можете да влијаете. Но ако се држете до овие пет фактори и ако добро го анализирате дуелот, облогот на картони може да биде многу профитабилен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*