Што претставува супер пар?

Тикет

Троен супер пар е систем што е достапен во се повеќе обложувалници, и е често игран од редовните обложувачи.

Концептот воглавно се базира на игра на три групи од натпревари: Група 4, Група 6 и Група 8.  Овозможен ви е избор на еден натпревар од секоја група. А супериорни ги прави тоа што во секоја група се наоѓаат натпревари со значително зголемени коефициенти.

  • Доколку на тикетот имате 4 пара можете да додадете еден натпревар од групата  4 од Тројниот супер пар.
  • Доколку на тикетот имате 6 парови (без оглед на тоа што петтиот пар ви е од групата  4) можете да додадете уште еден натпревар од групата 6 од Тројниот супер пар.
  • Доколку на тикетот имате 8 парови можете да додадете уште еден натпревар од групата  8 од Тројниот супер пар. Тогаш без оглед на тоа што на тикетот веќе имате по еден натпревар од групата  4 и  6 од Тројниот супер пар.

Како се комбинира троен супер пар?

Тројниот супер пар може да се комбинира со сите игри, системи и без минимално ограничување во коефициентите. Но сепак понудата зависи од кладилницата која ја имате одбрано. Значи, доколку изиграте било кои четири пара од стандардната понуда се стекнувате со услов и за еден пар од групата 4.

Натпреварите од овие групи не се бројат кога се пресметува бонусот на должина на тикетот. Значи, доколку имате 12 парови на тикетот и 3 натпревара од Тројниот супер пар (од секоја група по еден). Тие натпревари не се пресметуваат за бонус на должина на тикетот и бонусот кој ќе важи е бонус за 9 парови. 12 – 3 супер пара = 9 парови на кои се пресметува бонус на должина на тикетот.

Од бројот на бараните погодоци зависи колку натпревари може да се додаде од Тројниот супер пар. Ова е често користен систем, кој ќе ви го олесни процесот за профит. Но сепак кога станува збор за системи, треба да сте малку понапредни во обложувањето. Системот нема да ви обезбеди профит, тоа ќе го направите самите со обезбедување на доволно информации.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*