Кладењето на хокеј не е многу популарно, но е профитабилно

Кладењето на хокеј

Кладењето на хокеј не е многу популарно меѓу оние кои се кладат, овај спорт привлекува поинакви интереси кога се работи за кладење.

Најпопуларна лига во холеј на мраз е Националната Хокеј Лига во Северна Америка. НХЛ се состои од 30 тимови, ширум Соединетите Американски Држави и Канада. Секој тим игра 82 натпревари по сезона, и тоа 41 натпревар на домашен и 41 на гостински терен. Натпреварите се многу чести нешто слично на НБА лигата во кошарка.

Кладењето на хокеј е одлична шанса за профит

Како што е случај со кошарката, и овде имаме голем број изиграни натпревари кои ни даваат доста прилики секојдневно да пронајдеме исплатливо кладење. Исто така големиот број утакмици често може да значи дека коефициентите кои аналитичарите ги одредуваат и не се баш најреални. Тоа на искусните играчи му дава одлични шанси во текот на целата сезона.

Резултатите во хокејот на мраз се слични на ние во фудбал. Па така доколку имате познавања од фудбал многу лесно ќе се снајдите со овај спорт.

Кладењето на хокеј

На кој начин може да дојдете до добивка?

Во хокејот не е доволно само да ја следите статистиката и да правите анализи. Како и во останатите спортови се препорачува да играте заинтересирано. Најдобар начин за добивка нема да ви овозможи статистиката, туку вистинското познавање на одредени тимови во хокејот. Поради ниските резултати, во хокејот статистиката може лесно да биде искривена, и да имате нереална претстава за ситуацијата.

За добро кладење на хокеј се препорачува да се следат натпреварите во живо, тоа е возможно со помош на интернетот. Затоа што на нашите простори телевизиски пренос  на хокеј многу ретко ќе најдете. Со пратење на натпреварите вие ќе стекнете знаења кои ќе ви овозможат профит од кладење на овој спорт.

Поради тоа што се играат често натпревари во НХЛ потребно е внимателно следење на формата и издржливоста на играчите. Затоа што на крај тоа е она што ќе одлучи за победата на одреден тим.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*