Статистиката за кладење не е секогаш најдобар начин за кладење

систем за кладење

Статистиката за кладење се состои од проучување на табелите, барање на повторувања, гледање на кого што му е потребно… Големите играчи кои уплаќаат многу пари, не се кладат така. Статистиката е одраз само за она што се счучило, а не прогноза за тоа што треба да се случи. Освен тоа, во сите фудбалски натпревари, кога се прогнозиира Arsenal – Chelsea, во статистиката за таа сезона таа утакмица не е изиграна. И многу лесно е можно следниот ден да прочитате „Прв пораз на Арсенал на домашен терен во оваа сезона“.

Kако лоша навика на сите што се кладат е тоа што се кладат според неделната статистика. Секако дека и на таков начин може да се оствари добивка, но во најголем случај тука се прават грешки. Статистика за кладење може да се употреби само доколку тоа се направи на правилен начин. Таа треба да биде темелна и реална.

Статистиката за кладење може да биде нереална

Фудбалот не може да се опише со бинарен систем од 1 и 0. Статистиката е само финален продукт на она што се случува на теренот, и по завршувањето на натпреварот. А тој финален продукт може да биде како резултат на една грешка во одбраната, прекршок, црвен картон или пенал.

На интернет може да се пронајдат многу корисни статистики за поголемите натпревари. Такви се просечен број на подавања или ефективноста на акциите. Но тука веќе доаѓаме до она што сами може да го видиме, на пример дали некој клуб добро напаѓа или се брани. Значи сепак подобро е да се познаваат клубовите и нивните јаки и слаби страни отколку статистиката.

На кој начин тогаш да се прогнозираат натпреварите

Ова е многу едноставно, треба да се кладите само на онаа лига што ја познавате. Потребно е да ги пратите натпреварите од таа лига, да гледате што повеќе пренос во живо и читате што се случува. Спрецијализирајте се за една лига до две, а за останатите пробајте да најдете некој што ги познава и ќе биде реален кон вас.

Погледнете на целата приказна од оваа страна. На пример, некој тим од балканот знае да има проблем со притисокот на домашните утакмици, а спротивниот тренер избира дефанзивна тактика. Но затоа, истиот тим пак знае да изненади многу појаки тимови во гости. Го знае ли тоа некој од Холандија кој се клади на овој тим? Нормално дека не знае, тој се клади само на статистика, во некои случаи може да оствари и добивка, но тоа е многу тешко.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*