Достапни опции кај кладењето во живо

кладењето во живо

Кладењето во живо не е многу различно од останатите типови на кладење. Единствена разлика е тоа што вие може да сте ограничени со време изразено во минути или секунди. Ова време ви определува до кога може да ги поставите вашите облози. Ова варира во зависност од типот на спорт и игра. Дали сте добитни ќе дознаете во текот на играта или откако ќе заврши натпреварот, тоа зависи од начинот т.е опцијата на кладење во живо.

Кладењето во живо е достапно на традиционален начин на кладење односно во обложувалниците, но и онлајн. Скоро секоја обложувалница на својот веб сајт нуди опција за кладење во живо, и оваа опција е се повеќе популарна.

Правила кај кладењето во живо

Доколку некој натпревар на кој се кладите во живо е прекинат и не е завршен до крајот на денот, сите облози ќе бидат неважечки. Ова не важи само ако е напоменато за некој спорт одделно. Исто така обложувалницата не одговара во случај на грешен резултат, време или игра. Исто така играчите доколку ги пратат натпреварите на ТВ пренос, треба да се информираат дали нивниот оператор преносот го врши во реално време. Ако тоа е со неколку секунди каснење, вие нема да бидете во можност да се кладите соодветно на некои случувања на теренот.

Од безбедносни причини за време на процесирањето на уплатата доколку дојде до промена на коефициентите, уплатата нема да се изврши. Тогаш ќе ви биде понудена опција дали да продолжите со обложување.

кладењето во живо

Опции достапни за кладење во живо

Потребно е да се знае дека ова зависи од кладилницата, секоја кладилница нуди различни опции и можности. Но постојат и такви кои се застапени скоро во сите големи кладилници.

Конечен резултат

Потребно е да го погодите крајниот исход на натпреварот. Оваа опција е стандардна и се застапена во сите обложувалници.

Повеќе/помалку

Вие погаѓате вкупен број на голови. Односно погаѓате дали ќе има повеќе или помалку голови од зададената граница од страна на обложувалницата. Оваа опција е достапна и за другите спортови како на пример кај кошарката, каде погаѓате вкупен број на коша.

Хендикеп

Потребно е да го погодите крајниот резултат, во однос на понудениот хендикеп.

Кој ќе победи во остатокот од мечот

Овде вие погаѓате кој ќе победи на натпреварот, но резултатот почнува да се смета после вашата уплата.

Следен гол

Треба да погодите кој ќе го постигне следниот гол. Оваа опција се однесува на погаѓање на тимот кој ќе постигне гол. Но некои кладилници нудат и опција да погаѓате кој играч ќе постигне гол.

Останати опции

Опциите сепак зависат од тоа што кладилницата ќе понуди. Има уште многу опции кои се достапни во обложувалниците, а овие се најпопуларните.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*