Како да се кладите на кошарка

кладите на кошарка

Секако како и кај другите типови на спортско кладење, важат некои правила и за кладењето на кошарка. Кошарката е доста популарен спорт, и многу обложувалници го нудат како опција за кладење. Исто добра работа е тоа што популарните лиги во кошарка имаат големо покровителство од страна на медиумите, па така вие може лесно да пратите што се случува.

Многу важна работа кога се кладите на кошарка е да направите добра стратегија за играње. Ако сте искусен во кладењето, овај дел нема да ви биде многу интересен па едноставно може да го прескокнете. Но ако сте почетник ќе ви биде од голема корист.

Познавањето на кошарката не ви нуди загарантирана добивка

Тоа што ја познавате кошарката ви нуди добра предност, но во никој случај не ви гарантира. На крајот најважна е стратегијата со која ќе играте, таа ќе ви обезбеди сигурна добивка. Кога се работи за определување по кои системи и стратегии ќе играте, секако облучувате самите, но сепак постојат некои клучни работи.

Проверете го распоредот на натпреварите

Дали некој тим е уморен игра голема улога во тоа дали ќе победи. Во кошарка распоредот на натпревари е различен од тој во фудбал, па така тие може да имаат и по неколку натпревари во текот на една недела.

Поддршка од домашна публика

Внимавајте и на тоа, тимовите кога играат на домашен терен имаат поголема шанса за победа. Секако логично е фаворитот да победи но имајте во предвид и тоа каде се игра натпреварот затоа што има разлика од гостински и домашни натпревари.

Следете го движењето на коефициентите

Многу важен дел е да ги следите коефициентите, некогаш обложувалниците може да си поиграат со вас. Доколку ги пратите редовно обложувалниците вие ќе бидете свесни за реалноста на коефициентот на кој планирате да играте.

Внимавајте на вашите фаворити

Во ред е да фаворизирате некој тим, но имајте реална слика за тоа дали има шанса за победа. Сепак во кладењето не би требало да фаворизирате тим, вие играте за добивка. Кладењето на вашиот омилен тим не е секогаш најдобар избор.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*