Обложувањето денес стана сериозна проблематика со која се бават многу луѓе, но како и да е и за оваа проблематика има совети за тоа како правилно да се обложувате.

Ние специјално за вас се потрудивме да ви ги претставиме најдобрите 15 совети за обложување.

 

 1. Едно од најбитните обложувачки правила е тоа да се обложувате само со вашите, а не со позајмени пари.
 2. Направете money management односно стратегија за да знаете во наредниот период како ќе ги вложувате вашите пари
 3. Направете банка и издвоете одреден дел од вашите пари кои ќе ги користете само за обложување.
 4. Водете евиденција за секој уплатен тикет и за салдото во вашата банка. Само на тој начин ќе знаете колку сте во плус или минус.
 5. Бидете дисциплинирани и немојте да правите отстапки од money management, туку строго придржувајте се до правилата кои сте ги напишале сами
 6. Одберете спортови и лиги на кои ќе се обложувате, бидејќи во денешно време понудата е огромна, па така и вашата дилема ќе биди поголема. Затоа одберете ги спортовите и лигите кои ги познавате најдобро.
 7. Одберете натпревар кој ќе го анализирате. Прегледајте ја статистиката, мотивацијата на екипата, повредите и составите.
 8. Зицери кои добиваат 100% не постојат. Без разлика колкав е коефициентот и колку да ви се чини дека фавориот е непобедлив во тој дуел.
 9. Не обложувајте се за да бидете во игра, туку за да бидете добитни, па затоа немојте секој ден да сметате дека ќе бидете добитни.
 10. Подобро еден натпревар помалку, отколку еден повеќе. Никогаш на замислениот тикет не додавајте натпревар повеќе!
 11. Отфрелете ги емоциите.
 12. Немој да се обложувате врз основа на предчуството кое го имате за одреден натпревар
 13. Не дозволувајте емоциите го надвладеат разумот, односно после недобитен тикет од бес да уплатите друг тикет со „безвезе“ натпревари.
 14. Бидете спремни дека ќе ве зафати црна серија, односно ќе има период каде што подолго време нема да можете да погодете тикет.
 15. Најдете барем два дена неделно да се одморите од оваа проблематика.