За да направите било какво обложување, треба да одберете од понудата кои ни ја составуваат обложувалниците.

Понудата во сите обложувалници е различна, кај некој е огромна, кај некој ги има само основните работи за обложување.

Онлајн обложувалниците сами си ја одредуваат големината на нивната понуда, но секако, доколку имаaт поголема понуда, имаат и поголеми шанси за нови членови. Секој сака да има голем избор при обложувањето, па затоа сите онлајн обложувалнции се трудат да ја направат што пообемна.

Во оваа статија ние ќе ви напишеме што најчесто имаат онлајн обложувалниците во својата понуда.

Како основни категории на понудата за обложување во една обложувалница ќе ги наведеме:

  • Спортското обложување
  • Казино игри
  • Покер игри
  • Бинго
  • Грепки (Scratchcards)
  • Виртуелна понуда
  • Електронски спортови – E – SPORTS

ponuda

Спортско обложување

Во оваа категорија за обложување спаѓаат сите спортски настани, без разлика дали тоа е фудбал, кошарка, ракомет, тенис, трки на коњи, голф и многу други.

Тука може да се обложувате за конечниот исход на настанот, граница на голови, а во некои обложувалници може да се обложите на „се што ќе ви падне на памет“.

Всушност во понудата ги имате игрите на кои може да се обложувате и понудените коефициенти.

Казино игри

Во секоја онлајн обложувалница имате категорија каде спаѓаат казино игрите. Тука може да ги најдете најразличните видео слотови и да играте онлајн, односно од каде што ќе посакате и немате апсолутно никаква потреба да одете во локалното казино.

Предност на онлајн казината се големиот бонус што го нудат, доколку станете нивни член. За тоа може да прочитате на нашата страна http://casinobonus.mk            .

Казино игрите се поделени на игри во живо и класични игри. Со игрите во живо преку веб камерата ќе имате екслузивна можност да се почуствувате како да сте таму, односно како да играте во најголемите казина во светот. Доколку сеуште немате такво искуство прочитајте тука!

Покер игри

Покер игрите ги има скоро во сите обложувалници. Тие си имаат своја категорија, односно кога ќе ја отворете страната на обложувалницата во категоријата покер ќе ги најдете понудените игри.

Генерално имаат покер во живо и покер на апрат.

Со покерот во живо вие си избирате маса која ви одговара најмногу според вашиот буџет и онлајн сте поврзани повеќе корисници, па така имате можност со многу луѓе од светот да играте покер.

Покер апаратите се оние класичните апарати што ги има по локалните казина. Единствената разлика е тоа што тука играте преку вашиот компјутер, таблет или телефон и немате потреба да одете во локалните казина. Другата предност е што за овие игри скоро сите обложувалници даваат огромен бонус за добредојде, па потоа следи бонус за лојалност и слично.

Бинго

Во категоријата за бинго игри спаѓаат бингото и кеното. Тука имате можност да играте онлајн, односно си купувате бинго ливчина и го чекате извлекувањето. Предноста на ова бинго е што извлекувањето е на скоро 5 до 10 минути, за разлика од државното бинго што сите го знаеме кое игра само во еден ден во неделата.

Кено игрите се слично нешто на бингото. Разликата е во тоа што во кеното сами си ги избирате вашите среќни бројки, односно во бингото го купувате тикетот со однапред утрврдени бројки.

Грепки

Оваа категорија ја има само во обложувалници кои имаат неверојатно широка понуда. Како и да е, доколку сакате да играте може да најдете. Онлајн грепките функционираат така што вие си избирате една или повеќе грепки и со вашиот маус ги кликате полињата за гребење. Оваа категорија важи за доста исплатлива бидејќи поседува поголем процент за исплата за разлика од државните грепки. Немојте да бидете скептични, бидејќи незнаете каде е среќата. И да не заборавиме, во местата каде што се продаваат грепки немаат можност да ви дадат една повеќе, но тука онлајн, на повеќе изгребани грепки ви даваат и неколку гратис. Пробајте ја оваа категорија задолжително.

ponuda

Виртуелна понуда

Како што погоре напишавме, онлајн обложувалниците се трудат се повеќе и повеќе да ја направат пообемна понудата за вие да играте само кај нив, односно да не лутате од една во друга обложувалница.

Виртуелната понуда е направена со една цел, односно во деновите кога нема спортови или има многу малку натпревари, да имате можност да се обложувате. Тука се поставуваат замислени натпревари, а вие типувате исто како тие да играат во живо. Понудата за обложување е иста, односно може да се обложувате на конечен исход, голови, полувреме крај и слично.

Обложување на електронски спортови (Е-Sports)

Оваа понуда, достигнува многу голем напредок, како во онлајн обложувалниците, така и во локалните.

Тука може да се обложувате на луѓето наречени „гејмери“. Тие играат најразлични игри од својот компјутер онлајн (Dota, LOL) и си прават свои тимови. Потоа тие се натпреваруваат меѓусебно, а обложувалниците го следат тој тренд и ги ставаат како дел од нивната понуда.

ponuda

Доколку сакате да ја изберете обложувалницата со најголема понуда, ние ве советуваме да ги прочитате нашите рецензии за онлајн обложувалници и да го донесете правилниот избор. Прочитајте тука!