Информацијата е клучна за се. Но никогаш немојте да дозволите да ве повлече кладењето на „сигурно“ со сите средства со кои располагате. Имајте на ум, никогаш сите јајца во ист кош, тоа е клучно правило за било какво менаџирење со парите. Во оваа статија може да прочитате за информации за кладење, начин на собирање на истите, како и комбинирање.

Користете го „google alerts“ за собирање информации за кладење

На тој начин вие ќе добивате информации на вашиот е-маил, овие информации стасуваат одма после некое случување. Google alerts функционира на начин што вие ја впишувате вашата е-маил адреса и клучни зборови за кои сакате да добивате информации. За сето останато ќе се погрижи Гугл.

Собирање на информации за кладење со помош на Фејсбук

Некои можеби нема да се согласат со ова и не го поддржуваат Фејсбук, но можеби тоа го кажуваат дека не се снајдуваат најдобро со него. На Фејсбук сега може да се најдат многу групи и фан страници со сигурни типови и прогнози. Користете ги познатите групи за собирање на информации затоа што мислењето на 5.000 луѓе може да биде подобро од она на само еден.

Следење на натпревари во живо

Секако најдобар успех ќе ви донеси доколку познавате некоја лига или тим. Затоа посветете време за гледање на натпревари во живо. Ова може да го направите многу лесно со помош на вашиот компјутер. Во денешно време на интернет има достапни голем број на натпревари, па може многу лесно да имате пренос во живо од нив.

Користете News- Групи и дискусии

Ова е слично на она што го напишавме за Фејсбук, многу луѓе воопшто не знаат што се тоа „news“ групи. За тоа како да го наместите вашиот е-маил и добивате информации, може да најдете на интернет или да побарате помош од вашиот интернет провајдер. Покрај тоа да ги добивате новостите на е-маил, постои и друга можност, како онаа да ги најдете директно на интернет. Ова може да го направите преку веб, со помош на „Google gropus“. Има голем број познати групи за новости, кои имаат неколку илјади членови, кои разговараат на различни теми. Но сепак овде пристапете со доза на резерва, искористете ги информациите со цел да остварите профит. Предноста не е во тоа што може да најдете сигурна утакмица, туку анализи и дискусии за некои натпревари, и тогаш на основа на собранте информации вие може правилно да се кладите. И секако како што напоменавме не ставајте се што имате на едно место.

Кладете се онлајн 

Онлајн кладењето ќе ви овозможи инстант контрола над целокупната ситуација. Многу ќе речат дека секогаш кладилницата победува, но тоа се само група на луѓе кои не се доволно информирани. Да кладилницата на крајот добива, но тоа не значи дека вие не може да остварите одличен профит, доколку знаете на кој начин таа добива тогаш вие имате голема предност.

Кладилницата добива, но на основа за тоа што овмозможува сервис на кој може да се кладите. Па така во случај кога ќе ги изгубите парите тие не ги добива кладилницата, туку оние играчи кои оствариле погодок. Кладилницата заработува на „провизии“ како и сите други финансиски институции. Кладилницата не е ништо поразлично од менувачниците, обрзниците, трговијата со валути и слично. По таа логика доаѓаме до тоа, не ги разменуваме парите, затоа што само менувачницата има добивка од тоа. Секако оваа логика не е исправна.

Со ваков начин на сестрано собирање на инфромации може да се оствари одлична заработка. Колку повеќе извори на инфромации толку поголеми шанси за профит. Вие имате реална претстава за ситуацијата во која се наоѓа тимот или лигата на која планирате да се кладите, па така со добро познавање и точни информации вие имате реална слика и може добро да се кладите.

На крај кладењето не се сведува на среќа туку на тоа колку навремени информации имате, и колку ја познавате конкретната ситуација.

Контола при кладењето

И покрај што ги имате вистинските информации, вие треба да имате и одредена контрола при вложувањето на важите пари. Не кладете се само да за да бидете во игра или тоа да ви биде хоби. Чекајте ја вистинската понуда, видете ги статистиките и веројатноста и не се обложувајте на спортови и лиги кои не ги познавате. Една од карактеристиките за неуспешен обложувач е многу тикети, многу натпревари, обложување секој ден, па и повеќе пати дневно. Вие може со истите средства да направите многу попаметен облог.

И не играјте за да импресионирате некој, туку да остварите профит. Ако вам ви се чини дека не можете ништо да погодете, направете пауза, бидејќи и најголемите успешни играчи знаат да застанат и направат пауза. Секој може да има лош период каде кладењето не му оди од рака, па тогаш треба субјективно да ја процените ситуацијата и направите добра одлука.

Како тогаш да дојдете до погодок

Рецептот е едноставен – кладете се само на онај спорт и онаа лига која стварно ја познавате. Потребно е да ги пратите утакмиците од таа лига, да гледате што повеќе пренос во живо и читате што се случува. Спрецијализирајте се за една лига до две, а за останатите пробајте да најдете некој што ги познава.