10 совети за успешно кладење

Под успешно кладење се подразбира она кладење каде вие остварувате постојан профит. А тоа е возможно доколку се кладите исправно, собирате доволно информации и имате познавања. При кладењето е важна и самоконтролата, и да знаете до каде ви се границите. Во продолжение следуваат 10 совети кои ќе ви помогнат за поуспешно да се кладите.

Кладете се со средства кои ви се наменети за тоа

Важно е вашиот буџет да биде стрикно дефиниран само за кладење, и тие средства со кои ќе се кладите да не ви бидат есенцијални за вашите останати потреби. Гледањето на натпревар на кој се вложени парите за вашата станарина и не е баш забано, и во никој случај не спаѓа во успешно кладење.

Кладењето сметајте го за „задолжителна задача“

Најважно од се за успешно кладење е да знаете дека без доволно информации не е возможно. Кладилниците поставуваат коефициенти на основа на информациите кои ги имаат за поединечните тимови. За да ја победите кладилницата треба да знаете повеќе од неа. Затоа анализирајте ги и проучувајте ги тимовите на кои мислите да се кладите.

Специјализирајте се за одредена лига или тим

Што подобро познавате некој спорт или лига тоа подобро може да донесувате исправни одлуки. Затоа важно е да се специјализирате за некоја конкретна лига или некој тим и да имате одлични познавања во врска со тоа.

Секогаш дупло проверувајте

Внимавајте кога се кладите онлајн затоа што многу лесно може да кликните на несакана утакмица или влогот наместо 10€ да биде 100€ и слично.

Посебни натпревари

Некои натпревари како што се куп натпреварите или некое локално дерби се малку поинакви. Тие се разликуваат од регуларните натпреварувања, тука да се биде фаворит не значи многу. Често сме сведоци на такви натпревари каде доста слаб тим ги победува фаворитите во натпреварувањето.

Нов тренер

Многу често промената на тренерот во лошите тимови делува како позитивен шок за таа екипа. Играчите настојуваат да се докажат пред новиот тренер и често може да се случи доста лоша екипа да победи некој фаворит.

Користете „money managment“

За каков било успех во кладењето управувањето со парите е неопходно. Онај кој не знае да управува со своите пари нема иднина во кладењето.

Водете статистика

Без статистика кладењето многу лесно ќе излезе од контрола. Доколку мислите дека може да запаметите колку имате вложено, или колку изгубено вие се лажете.

Кладете се онлајн

Прва причина се манипулативните трошоци кои не постојат во онлајн кладењето. Вие имате увид во коефициентите на сите кладилници, а коефициентите директно влијаат на вашите финансии. Кај онлајн кладењето вие избегнувате да бидете изманипулирани од страна на кладилницата. А исто го избегнувате и влијанието на другите луѓе врз вашето мислење.

успешно кладење

Информациите земајте ги со доза на скептицизам

Информациите треба да ги прифаќате но треба секогаш да проверите колку се тие веродостојни и реални. Некогаш лажни информации за „сигурни“ натпревари може да ви ги потрошат парите. Затоа секогаш доколку постои можност информирајте се од добри извори и проверувајте ги.

1 Trackback / Pingback

  1. Тикет на денот ( среда, 11.01.2017 ) – Kladenje.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*