Изберете професионално кладење наспроти аматерско кладење

професионално кладење

Кладењето многу го гледаат како хоби и исполнување на слободно време, но потајно сите се надеваат да остварат профит. А до профит ќе стигнете само доколку се кладите разумно односно тоа во светот на кладењето е познато како прфесионално кладење.

На кладењето пристапете му како на низа вложувања со променлив ризик. За коректно и профитабилно кладење секогаш треба да имате одредена сума на пари која ќе биде однапред одредена и ограничена. Тоа сметајте го како стартен фонд на кој единствена намена ќе му биде кладењето. И секогаш имајте одредена сума која сакате да ја достигнете, и после достигнувањето на сумата или целта запрете и започнете со стартниот фонд.

Колкав е ризикот во професионално кладење

Ризикот не претставува губењето пари, како ни стравот од губење пари. Управување со ризикот е предвидување на можноста за губење и исплатливоста на таквите вложувања. Запамтете она што не може да се мери со никаква статистика и анализа е среќата.

професионално кладење

Кладењето на фаворити односно на утакмици со низок коефициент често е неисплатливо за ризикот кој го носи. Можноста за да изгубите е многу поголема од заработката која ќе ја остварите. Имајте на ум дека коефициентите ги прават аналитичарите и често знаат да погрешат.

Кон ризикот пристапете како и во секоја друга професија каде треба да вложите, кладењето е финансиска инвестиција во која пред завршувањето на натпреварот ја знаеме само потенцијалната вредност.

Во светот на бизнисот секогаш постои ризик, нема таква инвестиција во која не постои ризик. Но доколку знаете да го контролирате ризикот вие сте на прав пат, и кладењето може да биде ваша професија.

Кладењето може да ви биде професија или лоша навика

Границата меѓу овие две е многу тенка, вие мора да размислувате рационално за да кладењето не ви премине во лоша навика. За да претставува за вас професија треба да ви носи постојана добивка и профит, а тоа ќе го постигнете доколку ги избегните грешките.

Важно во кладењето е да ги применувате следните правила:

  • Чекајте ја вистинската понуда, таа е онаа што ќе ви оствари добивка
  • Прифатливите парови се секогаш добри за играње
  • Не се кладете на спортови или лиги кои не ги познавате
  • Не се форсирајте
  • Премногу ливчиња, премногу парови и кладење секој ден или повеќе пати дневно е лоша навика

Запамтете дека никого нема да импресионирате со големиот број на „ливчиња“ во џеповите. Ако ви се чини дека ништо не можете да погодите направете пауза. Играјте само тогаш кога ви прави задоволство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*