Спортско обложување: Забава и профит

Спортско обложување

Спортско обложување е активност на предвидување на резултати на спортски натпревари и ставање на облог на можниот резултат.

Спортските обложувалници имаат улога на пазар за спортски облози кои најчесто имаат двоен резултат. Еден тим може или да победи или да изгуби. Спортската обложувалница прифаќа облози и за двата резултати и притоа одржува широк спектар на опции за обложување што и гарантира профит без разлика на резултатот на облогот.

Спортските обложувалници најчесто имаат 11 на 10 предност над своите корисници, за помали облози односот е близу 6 на 5, така да обложувалниците секако ќе преживеат на долг рок. Успешните и искусни спортски обложувалници мора да се способни да преживеат голема краткорочна загуба.

Започнете со спортско обложување

Спортска обложувалница е организација или личност која прима облози за спортски или други натпревари со претходно договорени коефициенти. Вашето кладење може да го започнете во традиционалните обложувалници или пак на некоја онлајн обложувалница. Во денешно време обложувањето на некоја онлајн обложувалница е сосем нормално и препорачливо. Сите спортски обложувалници се регулирани и лиценцирани, па така вие сте безбедни и безбедно може да се кладите.

Спортско обложување

Во последно време се зголемува и бројот на обложувачи кои што користат обложување на размена, како што е Betfair, кој автоматски ги поврзува обложувачите, такашто ефективно се скратува профитот на спортските обложувалници.

Облози може да се поднесат и преку телефон со СМС порака иако покерот и некои други спортови повеќе одговараат за таа намена.

Најпопуларните телевизиски спортови во Велика Британија и Европа се сега целосно или делумно спонзорирани од Онлајн спортски обложувалници. И често пати може да се забележат логоата од повеќе спортски обложувалници или казина на дресовите на играчите, на рекламните материјали, ознаки на стадионите и слично. Иако посојат обиди и закони кои што ги забрануваат ваквите спонзорства сепак спортските обложувалници остануваат спонзори на голем дел од фудбалските клубови.

Коефициенти за спортско кладење

Коефициентите за различните резултати од еден облог можат да бидат претставени со Европски формат (децимални коефициенти). Друг формат е оној од Велика Британија (фракциони коефициенти), или Американски формат (манилајн коефициенти). Европскиот формат на коефициенти е користен во Европа, Канада и Австралија. Тие преставуваат пропорција од целосната исплата на облогот претставени во децимален формат. Децималниот коефициент 2.00 претставува рамен облог.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*